Čujemo li se?

Stiže oprema: Mostarske sjednice napokon će biti gledljive

Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 11. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijenos sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara s nadzornih kamera u dvorani vijećnice postat će uskoro prošlost. Naime, Ured Vijeća Europe donirat će Mostaru tehničku i informatičku opremu u vrijednosti od 25.000 KM čime će se poboljšati uvjeti prijenosa sjednica.

Foto: Bljesak.info / 

''Donacija se realizira u sklopu projekta 'Razvoj demokratskog učešća u Gradu Mostaru', u okviru kojeg je u suradnji sa gradskim vlastima Mostara održana prva Skupština građana Mostara putem koje su građani mogli dati svoje mišljenje u rješavanju problema vezanih za neurednost javnih površina te za upravljanje otpadom. Inicijativa proizlazi iz preporuka Skupštine građana tijekom koje su građani prepoznali potrebu za transparentnijim radom gradskih vlasti i doprinosi realizaciji zacrtanih ciljeva u Akcijskom planu koji je Grad Mostar usvojio na sjednici Gradskog vijeća,  16.11.2021. godine. Ova donacija također predstavlja jasan pokazatelj odlučnosti Vijeća Europe da nastavi suradnju sa Gradom Mostarom i podrži ga u naporima ka ostvarenju cilja cjelokupnog procesa, uključivanja građana u kreiranje javnih politika te nastojanju da poveća transparentnost i otvorenost u donošenju javnih politika'', navodi se i priopćenju Grada.

Naime, Vijećnici gdje zasjeda Vijeće u klupama su instalirani mikrofoni kako bi se vijećnici mogli oglašavati sa svojih mjesta, ali su oni iz nekog razloga u kvaru.

Istodobno, vijećnicima su nedavno uručeni laptopi kako bi im omogućili kvalitetniji rad.

 

Kopirati
Drag cursor here to close