Stajanje u mjestu

Apel stanara: Dolina sunca ili fekalija?

Stanari ovog naselja već tjednima 'muku muče' s izlijevanjem kanalizacije u ulici koja prolazi ovim dijelom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 10. 2019. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U posljednje vrijeme, naselje Dolina sunca u Mostaru se slobodno može nazvati Dolina fekalija, upravo zbog nebrige gradskih organa da razriješe novonastalu situaciju'', govori za Bljesak.info jedan od stanara ovog mostarskog naselja.

Naime, stanari ovog naselja već tjednima 'muku muče' s izlijevanjem kanalizacije u ulici koja prolazi ovim dijelom. O problemu su, kako navode, u više navrata kontaktirali nadležne službe, od Vodovoda, Službe do komunalne poslove pa u konačnici i Odjela za urbanizam Grada Mostara, no rješenja još uvijek nema.

''Dolazili su i iz Vodovoda Mostar i iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, ali se do sada ništa nije riješilo, fekalije i dalje 'izviru' iz kanalizacije i plivaju cijelom ulicom. Iz Vodovoda nam je rečeno da taj problem postoji od ranije i da su s vremena na vrijeme nakon obilnih kiša odčepljivali odvode ali da više nema koristi od toga, prebacuju odgovornost na Službu za komunalne poslove Grada Mostar, koji problem evidentiraju te smatraju da Odjel za urbanizam Grada Mostara treba uraditi projekt, što znači izdvojiti novčana sredstva za kvalitetno rješenje navedenog problema. U Odjelu za urbanizam navodi kažu da planom za 2019. godinu isto nije predviđeno, te da sredstva za vanredne radove može odobriti samo gradonačelnik'', objašnjava stanar.

Navodi kako su im u Odjelu za urbanizam potvrdili da o ovom predmetu nisu zaprimili nikakav dopis od Vodovoda, niti od Službe za komunalne poslove.

''Ako gradsku službu nije briga za stanare, za našu djecu koju se tu igraju, za ugostiteljske objekte, slastičarne, restorane, liječničke ordinacije, apoteke, pijacu i sve ostalog što se nalazi u sklopu komleksa, trebalo bi da ih je briga za gradsku bolnicu koja se doslovno nalazi 'preko puta' te mogućnosti izbijanja zaraze'', objašnjava stanar u svom apelu te se nada kako će se 'ipak naći netko tko će pročitati ovaj tekst i poduzeti korake ka rješavanju njihovog problema'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close