Gradilište

Srbija povukla najviše investicija u regiji

"Danas u Srbiji ima 20.000 gradilišta, a prije tri godine bilo ih je 500....''
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 11. 2017. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je kako je Srbija privukla 2,56 milijardi dolara stranih investicija, više nego bilo koja druga zemlja u regiji i istaknula da je reforma građevinskih dozvola pokazala da Srbija može provesti kompleksne reforme.

"Srbija je u malo kojoj oblasti među prvih 10 u svijetu, kao što je u prvih 10 po izdavanju građevinskih dozvola, gdje su iza nje mnogo razvijenije zemlje svijeta, poput SAD ili Švicarske", rekla je Mihajlović, prenijela je Srna.

Naglasila je kako lista Svjetske banke pokazuje što gospodarstvenici misle o tome kako se u Srbiji posluje, koliko im je vremena potrebno da otvore firmu i dobiju sve dozvole.

"To što danas imamo više investicija, znači da su uvjeti poslovanja bolji. Srbija je privukla 2,56 milijardi dolara stranih investicija, više nego bilo koja druga zemlja u regiji", rekla je za RTS Mihajlović.

Dodala je kako je poboljšanje uvjeta poslovanja vidljivo i po broju gradilišta i po tome što broj izdanih građevinskih dozvola raste iz mjeseca u mjesec, objavljeno je iz ureda potpredsjednika Vlade.

"Danas u Srbiji ima 20.000 gradilišta, a prije tri godine bilo ih je 500. Svakog mjeseca imamo više dozvola ne samo u odnosu na prethodni mjesec, nego se obaraju rekordi u broju ikada izdanih dozvola", rekla je Mihajlović.

Kopirati
Drag cursor here to close