Tko leti?

Bilo bi dobro Mostar povezati s Barcelonom i Madridom

Herceg i Perinat govorili su i o mogućnostima jačanja izravne gospodarske suradnje Španjolske s jedinicama lokalne samouprave u HNŽ-u, poglavito u Mostaru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 10. 2021. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vlada HNŽ-a spremna je pružiti maksimalnu potporu Gradu Mostaru u toj priči, slično onomu što smo uradili i s Eurowingsom'', rekao je premijer HNŽ-a i zastupnik u županijskog skupštini Nevenko Herceg u razgovoru s novom veleposlanicom Španjolske u BiH o zračnom povezivanju Hercegovine sa Španjolskom.

Naime, premijer i zastupnik Herceg u utorak je u nastupni posjet primio novu veleposlanicu Kraljevine Španjolske u BiH Mariu Teresu Lizaranzu Perinat u čijoj pratnji je bio i počasni španjolski konzul Pierino T. Deldum.

Uz razgovor o aktualnim zbivanjima u BiH, s naglaskom na nužnost provedbe reformi Izbornog zakona i osiguranja legitimnog predstavljanja ravnopravnih naroda na svim razinama vlasti, Herceg i Perinat govorili su i o mogućnostima jačanja izravne gospodarske suradnje Španjolske s jedinicama lokalne samouprave u HNŽ-u, poglavito u Mostaru, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Čestitavši veleposlanici današnji Nacionalni dan Španjolske, Herceg je istaknuo izniman potencijal vjerskog turizma u Hercegovini, naglasivši kako bi veliko interesiranje hodočasnika iz Španjolske, ali i zemalja s prostora Južne i Središnje Amerike za svjetski poznato marijansko svetište u Međugorju, bilo dobro kanalizirati preko Madrida i Barcelone, uspostavom izravnih letova iz tih dvaju odredišta za Mostar.

''Cijenili bismo španjolsku pomoć i u drugim područjima, među ostalim, u razmjeni bogatih iskustava s povlačenjem sredstava iz europskih fondova, u čemu se Španjolska osjetno iskazala'', kazao je Herceg.

Istaknuo je, također, kako su veze Španjolske i ovog prostora duboke i duge, ali i kako ima prostora dodatno ih razvijati i jačati.

Veleposlanica Perinat obećala je prenijeti prijedloge predsjednika Hercega mjerodavnim razinama u svojoj zemlji, poručivši kako će iskoristiti svoj autoritet za potporu razvitku HNŽ-a, Hercegovine i BiH u svim segmentima u kojima bude u mogućnosti pomoći, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close