Jeste ih čuli?

Sirene u Mostaru su prošaptale, ali za 200.000 KM godišnje trebale bi pjevati

Možda niste čuli sirene, ali znajte da Grad za njihovo održavanje i nadogradnju redovito izdvaja oko 200.000 KM godišnje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 03. 2021. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baš kao što su i najavili iz Grada Mostara u ponedjeljak, 1. ožujka, točno u podne, jedva čujno zatrubile su mostarske sirene. Danima najavljivana akcija provjere ispravnosti sustava za javno uzbunjivanje kod građana Mostara prošlo je gotovo neprimjetno.

Postavlja se pitanje je li sustav uzbunjivanja, narodski rečeno – sirene za koji je Grad Mostar u zadnje tri godine izdvojio skoro 600.000 maraka uopće ispravan?

Možda niste čuli sirene, ali znajte da Grad za njihovo održavanje i nadogradnju redovito izdvaja oko 200.000 KM godišnje. A za njihovo održavanje, kako se navodi u Odluci Grada Mostara, brine mostarska tvrtka Katarina d.o.o. koja je prošle godine dobila 200 tisuća maraka za nabavku opreme i sredstava za potrebe javnog uzbunjivanja stanovništva, 2019. godine 179.250 KM, a u 2018. godini 193.980 KM.

Za potrebe sustava za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara, u prošloj godini izvršena je nabavka te je instalirano 20 elektronskih sirena marke COMTEL jačine 121, 115  i 106 dB na lokalitetima utvrđenim Glavnim projektom za uspostavljanje jedinstvenog i automatiziranog sustava obavještavanja i uzbunjivanja stanovništva na području Grada Mostara.

Grad Mostar je početkom ove godine pokrenuo proces nabavki dodatnih 6 kompleta sirena, tako da će sustav javnog uzbunjivanja u 2021. godine raspolagati sa 26 elektronskih sirena te time pokrivati i šire područje Grada Mostara.

Ako niste jučer čuli sirene ne brinite, imat ćete priliku - njihov zvuk, nadamo se malo glasniji, emitirat će se ubuduće svakog prvog u mjesecu. S obzirom na velika izdavanja Grada za održavanje ovog sustava uzbunjivanja sirene bi nam trebale pjevati, a ne da se pitamo jesu li uopće trubile.

Kopirati
Drag cursor here to close