Simbolično

Šetnja ispred mostarske deponije: Aktivisti izazvali reakciju policije

''Bez obzira na teške uslove i niske temperature, ostajemo ustrajni do ispunjenja našeg cilja!'', poručili su aktivisti
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 01. 2020. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' okupili su se u ponedjeljak navečer ispred deponije kako bi usuglasili naredne korake nakon neuspješnog sastanka sa predstavnicima vlasti.

Simboličnom šetnjom su izazvali reakciju policije, koja je u kratkom vremenskom roku, u većem broju došla pred deponiju.

''Bez obzira na teške uslove i niske temperature, ostajemo ustrajni do ispunjenja našeg cilja!'', poručili su aktivisti na Facebook stranici.

Podsjetimo, u ponedjeljak se trebalo raspravljati o novoj lokaciji za buduću deponiju, no kako je za Bljesak.info rekao Omer Hujdur, ''Na sastanak nije došao ni predstavnik ureda Grada Mostara niti predstavnik županije''.

Na sastanak s predstavnicima građana koji prosvjeduju pred deponijom Uborak, čiji je inicijator bio Grad Mostar, došlo je samo pet članova komisije od njih 11.

''Sastanak je kratko trajao. Dogovorili smo se samo da se što skorije sastanemo ponovno i da se dođe s prijedlozima novih lokacijama za novu deponiju'', kazao je Hujdur.

Naveo je da nakon neuspjelih pregovora, nemaju drugog izbora nego opet blokirati deponiju. 

Kopirati
Drag cursor here to close