Raskrižje u Mostaru

Semafori na odmoru: Pitali smo zašto ne rade svjetla u Dubrovačkoj?

Jesu li semafori, vrijedni 95 tisuća KM, u kvaru ili postoji neki drugi, (ne)opravdan razlog zašto su crveno, zeleno i žuto svjetlo van funkcije, trenutno je nemoguće doznati.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 06. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Semafori na raskrižju Dubrovačke i Ulice Hrvatske mladeži u Mostaru ne rade već desetak dana. Jesu li semafori, vrijedni 95 tisuća KM, u kvaru ili postoji neki drugi, (ne)opravdan razlog zašto je crveno, zeleno i žuto svjetlo van funkcije, trenutno je nemoguće doznati.

Naime, nakon brojnih pokušaja kontaktiranja odgovornih u Službi za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara, koji su nas u konačnici preusmjerili na  Odjel za komunalne poslove, 'ping-pong' komunikacija nije rezultirala traženom informacijom.

Sve što smo doznali je da su gotovo svi službenici na odmorima, iako ljeto kalendarski nije ni započelo, a oni koji 'rade' i čije smo lokale uporno birali, ili su ostavili ispričnicu kod tajnica ili se nisu udostojili ni to.

Podsjećamo, semafori su u promet pušteni 2015. godine s namjerom da olakšaju prometovanje na raskrižju koje je izgradnjom kolodvora, studentskog doma, hotela i stambeno-poslovnog objekta postalo često začepljena prometnica.

''Semafori na raskrižju rješenje su za koje su se nadležna tijela na inicijativu gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića odlučila nakon što je na njemu bilo previše prometnih nesreća, te će se na ovaj način kvalitetnije odvijati promet i prelazak pješaka preko kolnika'', kazao je ranije Dražen Vrljić, stručni savjetnik za urbanizam i građenje Grada Mostara , jedan od službenika do kojeg smo danas bezuspješno pokušali doći.

Ni tada, 2015. godine, kad su postavljeni, kao ni danas 2018. godine, kada iz nepoznatog razloga ne rade,  građani Mostara nisu bili zadovoljni ishodom te su imali brojne pritužbe i komentare. Hoće li kvar biti saniran, jesu li i semafori na odmoru ili je nekome jednostavno palo na pamet da je prometovanje ovim raskrižjem ipak lakše bez svjetala, ostaje za vidjeti, jer se čuti, očito, od nekog odgovornog, danas ništa i ne može.

Podsjećamo, tražili smo i odgovor zašto nitko ne uklanja posljedice prometnih nesreća s mostarskih prometnica. Trebamo li otkrivati jesmo li dobili odgovor?

Kopirati
Drag cursor here to close