Visit Sarajevo

Sarajevo u Zagrebu predstavilo zimsku i novogodišnju ponudu

Prema iznesenim podacima, u Sarajevu je do studenoga ove godine boravilo gotovo 450 tisuća turista, s nešto više od 900 tisuća noćenja, a do kraja godine očekuje se ukupno više od 500 tisuća turista i više od milijun noćenja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 12. 2017. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je u Zagrebu u utorak zimsku i novogodišnju ponudu s naglaskom na planine, zimske sportove i rekreaciju te povijesne znamenitosti, prirodne ljepote i doživljaj susreta istoka i zapada.

"Odlučili smo organizirati mali road show po regiji te predstaviti našu zimsku ponudu prvo u Zagrebu, a potom u Ljubljani i Beogradu, jer vjerujemo da imamo potencijale koji mogu zanimati goste iz regije, pogotovo što za Novu godinu priređujemo atraktivne i zanimljive sadržaje", rekao je na predstavljanju predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Izvijestio je da u Bosni i Hercegovini, a posebice Sarajevu, ove godine raste broj turista te da su već u 11 mjeseci stigli ukupne rezultate iz 2016. po dolascima iz svih država regije.

"Očekujemo da će se u prosincu ove godine turističke brojke još povećati, jer slijede praznici koji uvijek privuku velik broj gostiju iz regije, tako da vjerujemo da ćemo na kraju godine imati povećanje turističkog prometa između 15 i 20 posto u odnosu na prošlu godinu", poručio je Muzur.

Prema iznesenim podacima, u Sarajevu je do studenoga ove godine boravilo gotovo 450 tisuća turista, s nešto više od 900 tisuća noćenja, a do kraja godine očekuje se ukupno više od 500 tisuća turista i više od milijun noćenja.

Foto: Anadolija / Zimski turistički program Sarajeva predstavljen u Zagrebu: Čola, Jabuka i odmor na planinama

Kada su u pitanju turisti iz bliže regije, kazao je da ih najviše dolazi iz Hrvatske, pa ih je u prvih 11 mjeseci ove godine došlo gotovo 34 tisuće, koji su ostvarili gotovo 58 tisuća noćenja, što je porast za oko 2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i gotovo dvostruko više dolazaka i noćenja nego iz drugih zemalja regije.

Primjerice, iz Slovenije je ove godine došlo 17,2 tisuće turista, koji su ostvarili 28 tisuća noćenja, iz Srbije ih je bilo oko 15 tisuća s 26,5 tisuća noćenja, a iz Crne Gore nešto više od 4.700 dolazaka s 9.300 noćenja.

Muzur je kazao da se od zimske sezone puno očekuje i zbog ulaganja u infrastrukturu skijališta Bjelašnica, koje je sada potpuno obnovljeno.

Ovom prilikom glazbenik Dražen Žerić Žera, frontman grupe Crvena jabuka je poručio kako se raduje dočeku "zbog cijele regije i grada Sarajeva".

"Ovo je idealna prilika da ljudi koji nisu bili u Sarajevu dođu i upoznaju grad i ljude", kazao je Žera.

Kao gošća je na promociji nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Kopirati
Drag cursor here to close