Investicije

Rusi nastavljaju kupovinu po Crnoj Gori  

Prema službenim podacima Uprave prihoda i carina, Rusi su od 1. veljače do 9. lipnja osnovali 1.100 firmi u Crnoj Gori, uglavnom iz IT oblasti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 07. 2022. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je bila najveći investitor u Crnoj Gori u prva četiri mjeseca ove godine, sa 41,6 milijuna eura izravnih investicija, podaci su crnogorske Centralne banke.

Prema podacima Centralne banke Crne Gore, polovinu novca Rusi su uložili u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori za koje su dali 20 milijuna eura.

U Crnu Goru je za četiri mjeseca ove godine ukupno stiglo 306,47 milijuna eura stranih izravnih investicija, što je 68,4 milijuna više nego u istom periodu 2021. godine.

Rusi su povećali ulaganja u Crnu Goru od početka rata u Ukrajni, pa su investirali 15 milijuna više nego od siječnja do kraja travnja prošle godine, kada su imali 25,8 milijuna direktnih investicija, objavila je Srna.

Prema službenim podacima Uprave prihoda i carina, Rusi su od 1. veljače do 9. lipnja osnovali 1.100 firmi u Crnoj Gori, uglavnom iz IT oblasti.

Rusi su i vlasnici ili suvlasnici 18.910 nekretnina i 3,9 milijuna četvornih metara zemljišta u Crnoj Gori, u 13 općina.

Vlada Crne Gore je prošlog mjeseca zamrznula imovinu 34 ruska državljanina, kao dio sankcija zbog rata u Ukrajini. Zamrznute su nekretnine u Herceg Novom, Budvi i na Žabljaku.

Kopirati
Drag cursor here to close