JP Autoceste Federacije

Kakanj 1 - prvo naplatno mjesto na kojem će zaživjeti Only ACC TAG sustav

Riječ je o prvom naplatnom mjestu na kojem će zaživjeti Only ACC TAG sustav.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 12. 2023. u 09:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naplatno mjesto Kakanj 1 od sutra, 15. prosinca koristit će se isključivo za elektronsku naplatu cestarine, a korisnici koji ne žele koristiti tu mogućnost i dalje mogu koristiti naplatno mjesto Kakanj ili Visoko, kazao je u izjavi za Fenu v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje JP Autoceste Federacije BiH Mirko Rogić.

Riječ je o prvom naplatnom mjestu na kojem će zaživjeti Only ACC TAG sustav.

Elektronski način plaćanja

Po Rogićevim riječima, uvođenje Only ACC TAG sustava ima za cilj prije svega podići svijest kod korisnika o prednostima elektronskog načina plaćanja autoceste kao što je brz protok vozila i bonus od 20 posto na svaku uplatu korisnika, a osim navedenog, uvođenje spomenutog sustava dovest će do smanjenja troškova poslovanja uz zadržavanje standarda korištenja naplatnih mjesta.

Video: Naplatno mjesto Kakanj 1 od sutra samo za elektronsku naplatu cestarine 

Analizom poslovanja naplatnih mjesta na autocestama u FBiH uočeno je, kako je naveo Rogić, da je naplatno mjesto Kakanj 1 s većim brojem korisnika koji koriste elektronsku naplatu cestarine dok je ukupan broj vozila na naplati relativno malen, na mjesečnoj razini nekih 16 tisuća vozila, a od toga oko 9 tisuća vozila koristi elektronsku naplatu cestarine.

Nastavljaju analiziati

''Izlazi ostvareni preko TAG uređaja imaju udio od oko 52,43 posto na godišnjoj razini s tendencijom porasta udjela elektronske naplate odnosno stagnacijom manualne'', istaknuo je Rogić.

Najavio je kako će u idućem razdoblju JP Autoceste FBiH, na osnovu statističkih pokazatelja, nastaviti analizirati i druga naplatna mjesta kako bi se provjerila mogućnost prelaska na već spomenuti Only ACC TAG sustav.

Kopirati
Drag cursor here to close