Traži odobrenje

Rekonstrukcija mosta u Ostrošcu: Općina Jablanica nije za potpunu obustavu prometa

Općina Jablanica će tražiti odobrenje da se za vrijeme u kojemu se ne bi izvodili radovi, omogući promet za putnička motorna vozila.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 04. 2021. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jablanica.ba / Sastanak o mostu

"Općina Jablanica nije bila upoznata, niti uključena u aktivnosti izvođenja radova na rekonstrukciji mosta u Ostrošcu, iako će se planirani radovi izvoditi na području općine Jablanica", navedeno je iz ove Općine.

Održan sastanak

Na inicijativu Općine Jablanica, a u povodu početka radova na rekonstrukciji mosta u Ostrošcu, te najavljenoj potpunoj obustavi prometa u trajanju od 25. dana, u petak 23.4.2021. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća održan je zajednički sastanak Izvršne i predstavničke vlasti općine Jablanica, predstavnika izvođača radova „HP Investing“ iz Mostara, predstavnici MZ Ostrožac, podružnice Glodnica i ostalih prekojezerskih sela.

Sastanku su prisustvovali: Općinski načelnik Damir Šabanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Emir Muratović, tajnik organa uprave, pomoćnici načelnika, šef odjela, stručni savjetnik za građenje i inspektor prometa, Hasan Pekušić i Merima Kadrić-Kovačević u ime izvođača radova, Derviš Gabela u ime MZ Ostrožac, Adnan Proho u ime podružnice Glodnica i Nedžad Mehić, Mrakovo.

Formiran zaključak

Nakon otvorene diskusije formuliran je zaključak: Općina Jablanica će urgentno dostaviti zapisnik sa sastanka Ministarstvu prometa i veza HNŽ i Upravi za ceste HNŽ, a dopise na iste adrese će uputiti i izvođač radova HP Investing iz Mostara u kojima će tražiti odobrenje da se za vrijeme u kojem se ne bi izvodili radovi, omogući promet za putnička motorna vozila.

Podsjećamo, u mjestu Ostrožac najavljena je obustava prometa zbog obnove visećeg mosta Bailey. Obustava prometa trebala je trajati od 23.4.2021. do 15.5.2021. Investitor radova je Ministarstvo prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, a sanaciju mosta će izvoditi tvrtka HP Investing d.o.o. Mostar iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close