CEB II projekt

Raseljene i socijalno ugrožene obitelji iz Konjica dobile smještaj

Zgrada ima deset stambenih jedinica u koje će uskoro useliti deset obitelji iz kategorije raseljenih lica i obitelji u stanju socijalne potrebe.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 12. 2021. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Sastanak u Konjicu

U okviru projekta CEB II, čiji je cilj dugoročno rješavanje problema stanovanja raseljenih osoba u Bosni i Hercegovini, u Konjicu je izgrađena stambena zgrada u naselju Bijela.

Zgrada ima deset stambenih jedinica u koje će uskoro useliti deset obitelji iz kategorije raseljenih lica i obitelji u stanju socijalne potrebe, koje su 15. prosinca potpisale ugovor o korištenju, priopćeno je iz ove Općine.

''Ovo su značajne aktivnosti kojima će konačno biti riješen dugogodišnji problem smještaja raseljenih lica s područja općina Kalinovik, Foča, Prozor i interno raseljenih lica u Konjicu'', kazao je načelnik Konjica Osman Ćatić.

Načelnik je korisnicima prilikom potpisivanja ugovora zaželio ugodan i dug život u stanovima, izražavajući zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta.

''Na ovaj način pružila nam se prilika da se naše obitelji napokon skrase na jedno mjesto i to u uređenom i modernom objektu kakav je izgrađen u Bijeloj, što nam puno znači. Zahvalni smo svima koji su sudjelovali u osiguranju uvjeta kako bismo dobili odgovarajući i kvalitetan smještaj'', kazao je Amir Jarić, raseljena osoba iz Prozora.

Općina Konjic je projekt CEB II - Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja realizirala uz pomoć Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba i Uprave za izbjeglice i prognanike Hercegovačko-neretvanske županije i Razvojne banke Vijeća Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close