Obnova

Radno na kampusu mostarskog Sveučilišta

U projektu obnove kampusa bit će postavljena nova urbana oprema, rasvjeta, ”pametne” klupe i drugi detalji u prostoru, prije svega na ulazima u kampus i na fakultete, istaknuto je na službenim stranicama mostarskog Sveučilišta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 09. 2018. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je obnova kampusa Sveučilišta u Mostaru. Sveučilište je za novi izgled kampusa izdvojilo 245.000 KM.

Radovi se izvode na atletskoj stazi, dva igrališta te dvije čelične konstrukcije kao nadstrešnice. U projektu obnove kampusa bit će postavljena nova urbana oprema, rasvjeta, ”pametne” klupe i drugi detalji u prostoru, prije svega na ulazima u kampus i na fakultete, istaknuto je na službenim stranicama mostarskog Sveučilišta.

Foto: SUM / Novi izgled kampusa Sveučilišta u Mostaru

Ovaj projekt, točnije jedna njegova faza, realizirala se u razdoblju od 12. veljače 2007. godine, kad je dobivena građevinska dozvola za prvi objekt, do 20. lipnja 2009. godine, odnosno dana službenoga završetka radova prve faze na izgradnji objekata kampusa Sveučilišta u Mostaru. Izgrađeni su novi moderni objekti Građevinskog, Medicinskog, Filozofskog, Agronomskog i Fakulteta zdravstvenih studija, a također su rekonstruirani objekti Rektorata, Studentskog centra, Audiovizualne dvorane, FPMOZ-a, Fakulteta strojarstva i računarstva, Ekonomskog i Pravnog fakulteta te Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Voditelj projekta rekonstrukcije kampusa je prof. dr. sc. Ivo Čolak.

Foto: SUM / Novi izgled kampusa Sveučilišta u Mostaru

Projektom je zamišljeno kompletno rekonstruiranje trga i davanje novoga prostornog identiteta.

Iznad sadašnjega sveučilišnog amfiteatra projektiran je višenamjenski objekt Medijskog istraživačkog centra koji će omogućiti dodatnu otvorenost Sveučilišta u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close