Rebalans proračuna

Prvi novci za olimpijski bazen u Mostaru

Grad Mostar izdvojio je 120 tisuća KM za izradu projektne dokumentacije olimpijskog bazena u Mostaru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 11. 2021. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rebalansom proračuna Grad Mostar je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučio izdvojiti 120 tisuća KM za izradu projektne dokumentacije olimpijskog bazena u Mostaru. Izdvajanje sredstava usvojeno je podrškom gradskih vijećnika nakon što je na izmjene i dopune proračuna amandman uložio Odbor za urbanizam i građenje Grada Mostara.

"Ovim ćemo dobiti glavni projekat koji će pokazati cijenu kompletnog projekta te mogućnost apliciranja na projekte i pozive viših razina vlasti, Olimpijskog odbora BiH i međunarodnih organizacija", kazao je predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić u obrazloženju.

Prošlo je već devet mjeseci od cijele priče s uspjehom Lane Pudar na Olimpijskim igrama u Tokiju, i prezentacije projekta suvremenog olimpijskog bazena koji bi se trebao graditi u Mostaru, investicije procijenjene na nekih 12 milijuna maraka. Iz gradske uprave su tada istaknuli da je njihova želja i namjera da se u Mostaru napravi olimpijski bazen, te da iz tog razloga traže najpovoljnije načine i modalitete kako bi ovaj bazen čim prije ugledao svjetlo dana.

U međuvremenu u prostorijama Gradske vijećnice održan je on line sastanak povodom planirane izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru s predstavnicima multinacionalne kompanije 'Myrtha pools', vodećom svjetskom kompanijom za izgradnju sportskih bazena koji su tada dali ponudu za izgradnju bazena, prema najmodernijim standardima i pravilima svjetske plivačke federacije, vrijednu 3 milijuna eura.

Lana Pudar proslavljena mostarska plivačica kazala je kako bi za nju izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru bila neprocjenjiva. Što više, olakšalo bi joj sve pripreme.

''To nije luksuz to je potreba. Već vidimo da imamo talenata, a poslije mene dolaze mlađi koji su također talentirani", kazala je tada.

Inače Grad Mostar u suradnji s Nogometnim savezom BiH, a uz pomoć UEFA-e planira vršiti rekonstrukciju dva stadiona, i to Gradskog stadiona i stadiona na lokalitetu Vrapčići. Projekt je to  koji bi se realizirao bi se u razdoblju od 2022. do 2026. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close