Prekogranična suradnja

U Mostaru se predstavlja projekt Mostar- RiTour

Promocija projekta razvoja turističkih destinacija u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 10. 2017. u 14:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje projekta za Mostar- RiTour, valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama Jadranskog bazena održat će se u srijedu, 25.  listopada, u 11 sati u staklenoj dvorani hotela "Ero" u Mostaru.

Riječ je o projektu kojim se želi poboljšati razvoj turističkih destinacija, a provodit će se u Mostaru (BiH), Solinu (Hrvatska) i Podgorici (Crnoj Gori).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 840.700,03 eura.

Projekt financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. - 2020.

Projekt je započeo s implementacijom 1. srpnja, a završava 31. prosinca 2019.

Projektni partneri su Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije (vodeći partner), Grad Solin, potom Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije "More i Krš", Turistička zajednica Hercegovačko-Neretvanske županije, Grad Mostar i Turistička organizacija Podgorice.

Projekt RiTour je fokusiran na krške rijeke jadranskog bazena Jadro, Bunu i Moraču na kojima su nastali povijesni gradovi koji su predmet ovog projekta - Salona danas Solin, Doclea danas Podgorica i Bona danas Blagaj, Mostar. Jedna od prednosti za razvoj posebnih oblika turizma u okviru ovog projekta je da se iskustvo rijeke događa unutar gradova Solin, Mostar i Podgorica, koji su već prepoznati kao turistička destinacija što je iznimno važno ako se ima u vidu da je bilo koji tip turizma od posebnog interesa veoma teško razviti u područjima izvan glavne struje turističke potražnje.

Projekt RiTour ima za cilj diversifikaciju i promociju turističke ponude urbanih destinacija (Blagaj, Solin, Podgorica) na rijekama jadranskog bazena kroz prekograničnu suradnju na održivom razvoju turizma, izgradnju kapaciteta pružatelja usluga i revitalizaciju kulturne baštine te održivo korištenju prirodnih resursa.

Kopirati
Drag cursor here to close