Bakijina luka

''Prepali'' šljunak asfaltom

Dugo godina dio naselja uz Neretvu, bio je makadamski put a stanari su 'udisali prašinu' tijekom ljetnih mjeseci, dok bi tijekom kišnog razdoblja na ovom području nastala mala jezera.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 08. 2020. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Stigao' je tanki sloj asfalta na makadamski put u mostarskom naselju Bakijina luka.

Radnici Javnog poduzeća 'Komos' d.o.o. prošli tjedan su započeli pripremne radove za asfaltiranje, a danas su završili s pravljenjem uskog i tankog puta; koji nije asfaltiran do kraja naselja.

Foto: Bljesak.info / Asfalt u naselju Bakijina luka

Nakon dugo godina, Grad Mostar je odlučio investirati u ovaj dio, no dok su neki stanari bili zadovoljni radovima, drugi su negodovali, a jedna je stanarka stala pred radne strojeve pokušavajući zaustaviti pripremne radove.

Foto: Bljesak.info / Asfalt u naselju Bakijina luka

Na teren je po prijavi stanara prošli tjedan izlazila i inspekcija. Inspektorica u Gradskoj upravi Grada Mostara Jagoda Barbarić je ranije za medije kazala kako je izašla na mjesto događaja gdje je zatekla tamponiranu zonu, ali ne i radnike.

Barbarić je prošli tjedan za medije navela kako nije upoznata o ovom izvođenju radova, te da će istražiti slučaj i poduzeti sve potrebne radnje u skladu sa zakonom.

Foto: Bljesak.info / Asfalt u naselju Bakijina luka

Podsjetimo, Grad je već ranije započeo brojne radove na rekonstrukciji ulica novac za te radove, naveli su ranije, Grad je osigurao kroz sredstva za održavanje cesta za 2020. godinu.

''Financijska sredstva u visini od 25.000 KM osigurana su u Proračunu Grada Mostara od sredstava za tekuća održavanja cesta za 2020. godinu'', stoji u ranijem priopćenju Službe za komunalne poslove Grada Mostara.



 




No, u gradskom proračunu za ovu godinu navode se različiti iznosi za održavanje cesta. Za tekuće održavanje mostarskih cesta, stoji u proračunu, po jednoj stavci trošit će se, više od četiri milijuna maraka, potom u drugoj stavci skoro dva milijuna, a postoji i stavka za održavanja ceste s novcem iz ranijih godina koje iznosi više od milijun KM. Također, u proračunu su zasebno navedena asfaltiranja u pojedinim naseljima i gradskim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close