Povećana davanja

Vlada HNŽ-a odriješila kesu za bolnice

Za potporu zdravstvenim ustanovama, sredstva su, s dva milijuna KM koliko je izdvojeno protekle godine, povećana na ukupno sedam milijuna KM u ovogodišnjem Proračunu
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 02. 2019. u 16:20 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam milijuna KM u ovogodišnjem Proračunu Vlada Hercegovačko-neretvanske županije izdvojit će za potporu zdravstvenim ustanovama.

Naime, na 98. sjednici koja je održana u ponedjeljak, usvojena je Odluka o mjerilima i odobravanju novčanih sredstava za osiguranje elemenata standarda za investicijsko ulaganje i investicijsko tekuće održavanje te informatiziranje zdravstvene djelatnosti bolničkih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač ili suosnivač Županija.

Vlada je do sada, navode, za zdravstvene ustanove izdvajala dva milijuna maraka, a današnjom sjednicom ta izdvajanja povećana su na sedam milijuna.

Bolničke ustanove dobile su ukupno šest milijuna KM i to: Sveučilišna klinička bolnica Mostar 3.525.000,00 KM, Županijska bolnica ''dr. Safet Mujić'' Mostar 1.602.000,00 KM, te Opća bolnica Konjic 873.000,00 KM.

Također, za zdravstvene ustanove kojima Vlada nije osnivač niti suosnivač, navode, planirano je milijun KM.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Vlada je usvojila Odluku kojom je visina stalne novčane pomoći za jednočlano kućanstvo sa 100 KM povećana na 130 KM, za što je u ovogodišnjem Proračunu osigurano ukupno 800.000,00 KM, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close