Prva faza

Potpisan ugovor - Uskoro kreće izgradnja škole u Vojnu

Cijena izvođenja radova u prvoj fazi je 384.517,51 KM s PDV-om. Rok za izvođenje radova je šest mjeseci od uvođenja u posao.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 01. 2023. u 10:17 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova školska zgrada Područne škole Vojno uskoro će se početi graditi. Potpisan je ugovor za prvu fazu izgradnje, potvrdio je za Bljesak.info stručni savjetnik u Službi za građenje i obnovu grada Mostara Slavenko Marić.

''Najprije je potpisan okvirni sporazum i onda je sproveden mini tender i potpisan je ugovor broj jedan za prvu fazu izgradnje, a to je konstrukcija objekta. Izvođač je Euro vig iz Mostara'', kazao je Marić.

Cijena ovih radova je 384.517,51 KM s PDV-om. Rok za izvođenje radova je šest mjeseci od uvođenja u posao.

Od navedenog iznosa kaže Marić,100 tisuća KM je donacija županije, a razliku plaća Grad iz proračuna.

''Mi ćemo provesti natječaj za nadzor, točan datum uvođenja u posao vam ne mogu reći, ali bit će to brzo. Prva faza je konstrukcija objekta i to se može isfinancirati, da je objekta pod krovom. Građevinska dozvola je izdana i pravomoćna, tu nema problema'', kazao je Marić.

Okvirni sporazum je potpisan na dvije godine, najviše radi financiranja, pojasnio je Marić, jer su radovi procijenjeni cirka milijun KM, što je teško isfinancirati iz gradskog proračuna, a kako kaže tražit će se novac i s drugih strana.

Izgradnja područne osnovne škole Vojno planira se izvoditi prema projektnoj dokumentaciji urađenoj od strane tvrtke Arhitekt d.o.o. Mostar.

Foto: Bljesak.info / Prednja strana zgrade buduće škole

Prezentacija idejnog projekta održana je i travnju 2022. godine na javnoj raspravi u naselju Potoci kojoj je prisustvovao veliki broj mještana iz Potoka i Vojna. Kako je rečeno na prezentaciji, pribavljena je urbanistička suglasnost i urađen je idejni projekt. Riješeno je zemljište za školu koja će se nalaziti ispod sadašnjeg sportskog terena u Vojnu, odmah pored postojeće ne uvjetne zgrade drvene škole. 

Nova škola, kako je na raspravi kazao Damir Aničić ispred projektantske tvrtke, prostirala bi se na ukupno 600 četvornih metara. “Projektom je predviđena škola koja ima podrum, prizemlje i kat. U školi će biti pet učionica od 39 kvadratnih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvor, posebno za nastavnike, posebno za učenike. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjensku dvorana od 150 kvadrata'”, rekao je ranije Aničić. 

Podsjećamo, učenici ovog mostarskog naselja nastavu već dugi niz godina pohađaju u drvenom i neuvjetnom školskom objektu. Iako je mještanima na javnoj raspravi početkom godine obećano kako će kamen temeljac biti postavljen do početka školske godine – Grad je tek u rujnu raspisao nabavu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close