11.111.000 turskih lira

Potpisan ugovor o vojnoj suradnji BiH i Turske

Ovim Sporazumom i Implementacijskim protokolom, Republika Turska osigurala je donatorska sredstva u iznosu od 11.111.000 turskih lira.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 12. 2017. u 12:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, u nazočnosti veleposlanika Republike Turske u BiH  Halduna Koça, a po ovlasti Predsjedništva BiH i uime Vijeća ministara BiH, potpisala je Sporazum o vojno-financijskoj suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske i Implementacijski protokol u vezi financijske pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Ovim Sporazumom i Implementacijskim protokolom, Republika Turska osigurala je donatorska sredstva u iznosu od 11.111.000 turskih lira.

Navedeni iznos na raspolaganju je Ministarstvu obrane BiH za financiranje projekata održavanja sredstava, razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH, kroz financiranje nabave prioriteta iz namjenske industrije u Republici Turskoj.

Kako se navodi u priopćenju MO BiH, jedan dio ovih sredstava koristit će se za troškove obuke i tečajeva za pripadnike OS BiH u Republici Turskoj.

Donacija predstavlja kontinuiranu podršku Republike Turske u izgradnji kapaciteta OS BiH, kako tehničkih, tako i unaprjeđenja ljudskih potencijala i vještina pripadnika OS BiH.

Sporazum i Implementacijski protokol su potpisani nakon provedene zakonske procedure u Ministarstvu obrane BiH, a uime partnerske strane, ministar Nacionalne obrane Republike Turske Nurettin Canikli potpisat će do kraja 2017. godine u Ankari.

Kopirati
Drag cursor here to close