Kapa do poda, svima

Posušje: Očistili deponiju i snimili kadrove za film

Akciju su proveli članovi udruge Apollo, koji su na terenu zatekli raznovrstan otpad od automobilskih i kamionskih guma, preko građevinskog i komunalnog otpada, do ostataka životinja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 04. 2021. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Udruga Apollo / Čišćenje deponije

U petak je na području Posušja provedena akcija uklanjanja divlje deponije ispod spomen obilježja Ludvigu Pavloviću.

Akciju su proveli članovi udruge Apollo, koji su na terenu zatekli raznovrstan otpad od automobilskih i kamionskih guma, preko građevinskog i komunalnog otpada, do ostataka životinja.

Kapa do poda, svima!

"Doslovno smo preorali područje divlje deponije. Sve što je bilo moguće iščupati, izvući, povući, učinili smo. Dečki su se spuštali 30-40 metara u rivine kako bi izvukli dvadesetak guma (kamiona i auta). Bager je izvlačio sa samog ruba. Neka područja su praktički izvan dometa.

Mješavine komunalnog i građevinskog otpada pomiješane s niskim granjem i mrtvim životinjama odaju trulež i dekadentnost. Kapa do poda, svima!'', rečeno je iz Udruge Apollo.

Akcija čišćenja provedena je shodno epidemiološkoj situaciji, a iz Udruge su zahvalili svim sudionicima.

Tijekom čišćenja snimljeni su i kadrovi koji će biti uvršteni u dokumentarni film Eko zona.

Podrška i od načelnika

Vezano uz ovu problematiku, iz ureda načelnika Posušja Ante Begića najavljeno je kako će tijekom idućih mjeseci biti pojačan inspekcijski nadzor na širem području grada s ciljem sprječavanja stvaranja divljih deponija, te identifikacije pravnih i fizičkih osoba koji sudjeluju u njihovom formiranju.

Također, apelira se na građane da prijave neodgovorne pojedinace koji otpad odlažu na mjesta koja nisu predviđena za to i tako uništavaju okoliš.

Uz mehanizaciju i ljudstvo sanirana divlja deponija ispod spomenika Ludviga Pavlovića

Kopirati
Drag cursor here to close