Kolektori

Poruka vlastima u Mostaru: Ne brukajte nas

''Na ovaj način se'', navodi SBB, ''pokazuje neodgovornost i nemar, pa i brukanje pred stranom i domaćom javnošću''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 06. 2018. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne brukajte nas, pustite kolektor u pogon!'', priopćio je Gradski odbor SBB Mostar, koji je u priopćenju za javnost osudio ''neobjašnjivo kašnjenje s puštanjem u rad kolektora u Mostaru u koji su investirani ogromni donatorski novci''.


''Ovaj, sada već neuspješni projekt, samo je jedan u nizu pokazatelja potpune neodgovornosti, nerada i bahatosti lokalne vlasti SDA – HDZ  u Mostaru'', objavio je mostarski ogranak stranke navodeći kako je za ovaj projekt Kraljevina Švedska donirala 16 milijuna KM.

SBB navodi kako je i po riječima švedskog veleposlanika u BiH Andersa Hagelberga, činjenica da kolektori još nisu pušteni u pogon jako je frustrirajuća za švedske porezne obveznike, uzimajući u obzir da su svi rokovi za završetak radova probijeni, a rezultata ni adekvatnog objašnjenja još nema.

''Podsjećamo da je za ovaj projekat i Fond za zaštitu okoliša FBiH na čelu s direktorom Fuadom Čibukćićem osigurao 4 milijuna KM, a u sljedećem razdoblju bit će osigurano još 750 tisuća KM. Direkor Čibukčić je također izrazio zabrinutost zbog nepuštanja kolektora u pogon, pogotovo jer je desnoobalni kolektor u potpunosti spojen i mogao bi već danas  raditi u punom kapacitetu'', navodi se u priopćenju.

Ističe se kako SBB Mostar zahtijeva da ''nedomaćinska i koruptivna lokalna vlast SDA – HDZ konačno nađu rješenje za novonastali problem'' jer će u suprotnom građani Mostara biti uskraćeni za buduću podršku infrastrukturnim projektima od bilo kojeg donatora, institucije, prijatelja ili investitora.

''Na ovaj način se'', navodi SBB, ''pokazuje neodgovornost i nemar, pa i brukanje pred stranom i domaćom javnošću''.

Kopirati
Drag cursor here to close