MUP HNŽ

Policija obnovila vozni park

Ključeve vozila podijelio je ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda, a kako je kazao, ''radi se o vozilima koja će svojim karakteristikama unaprijediti rad policije''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 01. 2023. u 11:40 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ upriličena je podjela 23 nova policijska vozila policijskim stanicama i organizacijskim jedinicama koje djeluju u sustavu Ministarstva.

Ključeve vozila podijelio je ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda, a kako je kazao, ''radi se o vozilima koja će svojim karakteristikama unaprijediti rad policije''.

Foto: Bljesak.info / Podijeljena 23 nova policijska vozila

''Danas predajemo u službu 23 vozila. Policijske snage dobile su najviše, a nešto je dobila i administracija. Ovo je nastavak dobre prakse našeg ministarstva koja traje već od 2014. godine da se svake godine ili svake dvije godine obnavljaju vozila, a ovo je već peta isporuka od 2014. godine'', kazao je Bevanda.

Dodaje i to kako je ''Vlada donijela odluku prije par godina da ukupan iznos lizinga ne prelazi preko 700 tisuća maraka godišnje čega se mi i držimo''.

Foto: Bljesak.info / Podijeljena 23 nova policijska vozila

''Ova 23 vozila vrijede oko 860 tisuća KM neto, odnosno 930 tisuća KM sa kamatama, a nabavljeni su na lizing na pet godina. Uvijek se radilo između 20 do 30 vozila i dobra je stvar da ćemo ovaj put povući iz službe i putem javnog poziva prodati dio vozila koja su došla 2014. godine'', zaključio je Bevanda.

Obnova policijskih stanica

Ministar Bevanda kazao je kako su "eke stvari smo posložili i na red su došli objekti policijskih stanica".

"Ti su objekti većinski u vlasništvu ministarstva i većina ih je u lošem stanju. U najgorem stanju je objekt policijske stanice Rama i evo sada mogu reći da smo ove godine planirali sredstva u iznosu od milijun i 400 tisuća KM za obnovu te stanice. Sve su dozvole ishodovane i ove godine krećemo u izgradnju policijske stanice Rama što znači demolicija postojećeg i izgradnja novog objekta".

Foto: Bljesak.info / Podijeljena 23 nova policijska vozila

"Također ćemo raditi aneks policijske uprave Konjic gdje planiramo izgraditi arhiv i prostorije cipsa. Staru zgradu smo donekle uredili i mislim da izgleda pristojnije nego prije. Zgrada policijske uprave Čapljina je statički dobra, ali dosta i stara. Prošle godine smo osigurali sredstva, a sad će se raditi na statičkom ojačanju zgrade i uređenju kata, a planirana je i nadogradnja još jednog kata", kazao je.

"Također, dvije godine smo predavali u fond za zaštitu okoliša naše aplikacije za uređenje kamene zgrade gdje se trebalo urediti krovište i fasada ali nažalost nismo dobili sredstva, ali nastojat ćemo da i to uredimo. Također smo uradili projekt dogradnje zgrade PU Mostar koja ima manjak prostora. Zgrada nije rađena dugi niz godina i idemo sa izradom projekta koji bi uskoro trebao biti gotov", zaključio je Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close