Žensko poduzetništvo

Poduzetnice iz Jablanice dobile sredstva za realizaciju projekata

Ukupan iznos projekta za Općinu Jablanica je oko 154.000 maraka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 04. 2019. u 09:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu s ugovorom o suradnji s Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva 'Nodas' iz Sarajeva kroz projekt "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica", dvadeset žena iz Jablanice koje su aplicirale i zadovoljile propozicije u četvrtak je u zgradi te općine potpisalo ugovore.

Općinski načelnik Salem Dedić čestitao im je sa željom da predviđena sredstva iskoriste na najbolji mogući način, naglasivši kako Općina Jablanica, koja sufinancira ovaj projekt, i na ovaj način potvrđuje svoju opredijeljenost podrške ženskom poduzetništvu i zapošljavanju žena.

Inače, Udruženje 'Nodas' iz Sarajeva i organizacija Help, uz pomoć Ministarstva za razvoj SR Njemačke, realizuje projekat kojim će se podržati jablaničke žene koji se bave proizvodnjom hrane, a individualni grantovi su 3.000 eura u protuvrijednosti u materijalu i opremi.

Ukupan iznos projekta za Općinu Jablanica je oko 154.000 maraka.

Udruženje žena "Most" Jablanica sudjeluje u ovom projektu s vlastitim idejama u iznosu od nekih 12.000 eura, a Općina Jablanica podržala je projekt kroz sufinanciranje u iznosu od 30 posto sredstava, navedeno je iz te općine.

Kopirati
Drag cursor here to close