''Šminkanje'' grada

Počela obnova preostalog dijela zidina trebinjskog Starog grada

Krajem kolovoza ili u prvoj polovici rujna, ponovno će zaploviti trebinjske lađe, nakon uređenja starih dokova na Trebišnjici, prilaza marini i bedema.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 08. 2018. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Trebinje | Bljesak.info

Oko dijela zidina Starog grada u Trebinju, koje u proteklom razdoblju nisu rekonstruirane, počelo je postavljanje skele, čime će biti nastavljena rekonstrukcija starog jezgra grada.

Rekonstrukcija se provodi u okviru projekta prekogranične suradnje „Život na granici BiH i Crne Gore – Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“, koji provodi Kulturni centar sa partnerima iz crnogorskih općina Nikšić i Plužine.

Projekt financiraju Europska unija sa 85 posto te grad Trebinje i Kulturni centar sa 15 posto, javlja Trebinjelive.info.

U okviru istog projekta nedavno je postavljen veliki LED ekran za zgradi Kulturnog centra u Trebinju, dok angažirani eksperti već rade na obradi i opisivanju 16 odabranih lokacija i objekata u Trebinju i četiri na području Bileće, koje će, zajedno sa još dvadeset lokacija na području općina Nikšić i Plužine, dobiti i table sa (QR kodom – posredstvom kojeg će posjetiteljima već na lokaciji biti omogućeno da putem interneta iščitaju sve vezano za neki objekt – ali i turističku knjigu i promotivni video.

Krajem kolovoza ili u prvoj polovici rujna, ponovno će zaploviti trebinjske lađe, nakon uređenja starih dokova na Trebišnjici, prilaza marini i bedema.

Vrijednost projekta je 330.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close