Kordić

Plan za Uborak je gotov

''Nadam se da ćemo krajem godine krenuti u sanaciju lokaliteta'', rekao je mostarski gradonačelnik.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 02. 2022. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imamo već gotov plan prilagođavanja lokaliteta deponije Uborak, koja predviđa sanaciju, a ta sanacija nas košta, a u istraživanju tržišta vidjeli smo da bi to bilo oko 4,7 milijuna eura, pa smo kontaktirali banke i počeli razgovore, konkretno sa EBRD-om s kojim smo potpisali i ugovor ranije, tu nema ništa spektakularno, kredit je minimalno zaduženje od 5 milijuna KM'', rekao je Mario Kordić novinarima u pauzi sjednice Gradskog vijeća.



Rekao je kako EBR trenutno analizira plan prilagođavanja.

''Nadam se da ćemo krajem godine krenuti u sanaciju lokaliteta'', rekao je mostarski gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, govoreći o današnjoj sjednici, rekao je kako najvažnije da se omogućilo obnovljive izvore električne energije na područjima gdje je to bio predviđen samo jedan vid, kao vjetropark, da mogu ići i solarne elektrane, i obratno.

''Usvojili smo izmjene Prostornog plana Grada Mostara, izmjene koje se odnose na prijedlog GV koje su bile po nacrtu zbog kojih je provedena javna rasprava, danas je ta Odluka konačno prošla i stupa na snagu. Radi naših investitora koji su ušli u velika financijska ulaganja izvršili smo preimenovanja zona da mogu graditi poslovne objekte u tim zonama i tako im izlazimo u susret da mogu ulagati i šaljemo pozitivnu poruku ulagačima'', rekao je Marić.

Rekao je na temu ruševina kako je kao predlagač ''jer smo imali dobru diskusiju''.

''Usvojili smo zaključak i dali rokove nadležnim odjelima i službama da se ozbiljnije pristupi rješavanju ruševina jer su već poduzeti pojedini koraci po tom pitanju'', rekao je dodavši kako je i važna odluka o imenovanju nadzornih odbora mostarskih poduzeća.

 

 

 

 

Kordić o ruševinama

Pogibija neki dan je vratila u fokus taj problem i krenuli smo s aktivnostima da bi i taj problem riješili. Kontaktirali smo većinu vlasnika tih ruševina, i najizazovnije će biti riješiti imovinske odnose. Najlakše je pustit bager i srušiti objekt. Tu postoje vlasnici stanova koji polažu pravo i zakon o gradnji je jasan o tome što nas čeka ako to samo srušimo.

Ali vlasnici su voljni, nakon naših poziva, surađivati, na način da se problem riješi i da to dopuste, a da grad njih obešteti na neki način.

Kopirati
Drag cursor here to close