Više cvijeća manje smeća:

Pet mostarskih lokacija 'zakitit' će se cvijećem

''Lokacije gdje ćemo posaditi cvijeće su Španjolski trg, ispred Gradske vijećnice, u parku Nobelovaca, na Rondou i kružnom toku kod zgrade Mljekara'', kazao je Spasojević.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 05. 2020. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 1.500 sadnica cvijeća uljepšat će izgled pet lokacija u Gradu Mostaru, a njegova sadnja već je počela. 

Sad se tagete s tri vrste kadifica te još neke sadnice, a dendrolog i viši stručni savjetnik za javne površine u Gradskoj upravi Grada Mostara Bojan Spasojević istaknuo je za Bljesak.info kako su imali problem s nabavkom cvijeća obzirom da nema uvoza novog cvijeća zbog pandemije koronavirusa, a domaća proizvodnja je već rasprodana.

Foto: Bljesak.info / Sadnja cvijeća u Mostaru

''To je razlog zašto malo kasnimo sa sadnjom. Lokacije gdje ćemo posaditi cvijeće su Španjolski trg, ispred Gradske vijećnice, u parku Nobelovaca, na Rondou i kružnom toku kod zgrade Mljekara'', kazao je Spasojević.

Napomenuo je kako je u prvoj sezonskoj sadnji početkom godine, cvijeće zasađeno na Šehitlucima, u parku Musala, parku u naselju Tekija te novom parku u Sjevernom logoru. 

Foto: Bljesak.info / Sadnja cvijeća u Mostaru

''Ovo je sad početak, u sljedećem periodu ići će zamjena grmova u parku Zrinjevac, nova sadnja u novom Parku u Sjevernom logoru, te puštanje vodonatopnih sustava'', rekao je Spasojević.

Foto: Bljesak.info / Sadnja cvijeća u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close