Upriličena posjeta

Parižane zanima sport i kulturno nasljeđe Vareša

U okviru posjete predstavnici karate kluba su imali dvodnevni seminar koji je organizirao karate klub iz Choisy-le-Roi, a općinski načelnik zajedno sa predsjedavajućim OV je obišao sportsku infrastrukturu općine Choisy-le-Roi
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 02. 2019. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru partnerskog projekta između dvije lokalne zajednice, Općine Vareš i jedne od općina grada Pariza, Choisy-le-Roi, a na poziv gradonačelnika navedene općine Didiera Guillaume, u vremenu od 15. do 18. veljače 2019. godine izaslanstvo Općine Vareš je boravila u Choisy-le-Roi, priopćeno je iz Općine.

U izaslanstvu Općine Vareš bili su: općinski načelnik Zdravko Marošević, predsjedavajući OV Vareš Adis Čizmo, Azra Žutić – vođa puta, predstavnici karate kluba Vareš, Mirsada Operta – trener, i članovi kluba Kovačević Inela, Božić Anja i Operta Šeherzada.

Foto: Općina Vareš / Predstavnici Općine Vareš i pariške Općine

Predstavnici pariške općine su predložili suradnju između mladih kao i predstavnika sportskih klubova prvenstveno karatea, nogometa, taekwondo-a, a posebna sfera interesa je upravljanje kulturno povijesnim nasljeđem i eventualnim projektom valorizacije povijesnog nasljeđa tvrđave Bobovac.

U okviru posjete predstavnici karate kluba su imali dvodnevni seminar koji je organizirao karate klub iz Choisy-le-Roi, a općinski načelnik zajedno sa predsjedavajućim OV je obišao sportsku infrastrukturu općine Choisy-le-Roi, a upriličena je i 3D prezentacija kulturno-povijesnih spomenika Francuske, a cilj je slična iskustva pokušati realizirati i na lokalitetu Kraljevskog grada Bobovca.

''U ovoj godini očekujemo uzvratni posjet francuskog izaslanstva gdje ćemo im prezentirati naše sportske organizacije i klubove, a poseban cilj i interes je ostvariti suradnju i koristiti iskustva u zaštiti i unaprjeđenju kulturno-povijesnog nasljeđa'', priopćeno je iz Općine Vareš.

Kopirati
Drag cursor here to close