Nermin Džindić

Paralment FBiH raspravljat će o budućnosti Bloka 7 TE Tuzla

''Ako odluka bude ovakva kakvu smo čuli iz medija, onda treba sjesti i razmisliti koji su pravci da se ovaj projekt prekine na regularan, zakonit i jedini ispravan način''
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 09. 2021. u 15:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentirajući kako će se najava kineskog predsjednika Xi Jinpinga da više neće ulagati u termoelektrane u inozemstvu odraziti na gradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je u srijedu kako treba razmisliti koji su pravci da se taj projekt prekine na regularan i zakonit način.

''Ja sam tu vijest čuo iz medija. Onog trenutka kad ona dođe kao službena, tada će biti i službeno očitovanje. Ako odluka bude ovakva kakvu smo čuli iz medija, onda treba sjesti i razmisliti koji su pravci da se ovaj projekt prekine na regularan, zakonit i jedini ispravan način''- kazao je Feni Džindić prilikom posjeta tvrtki FEAL, dodavši kako alternativa mora biti energija iz obnovljivih izvora.

Naveo je kako je trenutno, što se tiče Bloka 7, od strane federalne Vlade upućena informacija prema federalnom Parlamentu.

Video: Džindić: Paralment FBiH raspravljat će o budućnosti Bloka 7 TE Tuzla

''Prošlog tjedna smo dobili službnu informaciju od Parlamenta da predložimo određene zaključke koji će biti tretirani prilikom rasprave. Tu informaciju je resorno ministarstvo uputilo Elektroprivredi BiH, nadzornom odboru i upravi. Dali smo rok od sedam dana da se očituju i da nam dostave radni materijal kroz zaključke o čemu bi trebalo raspravljati na Parlamentu. Dakle, Parlament daje finalnu suglasnost, a potpisnik ugovora je Elektroprivreda BiH, koja je u vlasništvu Vlade FBiH, s našim strateškim partnerom iz Kine'' - kazao je ministar Džindić.

Kopirati
Drag cursor here to close