Projekt sanacije i zatvaranja

Osmišljava se zatvaranje Uborka

Spomenute tvrtke, među tri zaprimljene ponude, bile su najpovoljnije, a posao će obaviti za 38.000,00KM (bez PDV-a).
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 04. 2019. u 12:59

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska tvrtke Enova, Saraj Inženjering i GeoVAS odabrane su izradu glavnog projekta za sanaciju i zatvaranje postojeće deponije komunalnog otpada Uborak u Mostaru.

Kako je objavljeno na službenim internetskim stranicama Grada, procijenjena vrijednost ove javne nabavke je bila 71.250,00 (bez PDV-a), a financirat će se sredstvima Fonda za zaštitu okoliša Federacije i proračuna Grada Mostara.

Spomenute tvrtke, među tri zaprimljene ponude, bile su najpovoljnije, a posao će obaviti za 38.000,00KM (bez PDV-a).

Navodi se kako je odlukom Gradonačelnika Grada Mostara od 21.12.2018. godine pokrenut otvoreni postupak javne nabavke izrade glavnog projekta za sanaciju i zatvaranje postojeće deponije komunalnog otpada Uborak u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Uborak

Inače, deponija je godinama u ionako nečistom Mostaru jedna od glavnih ekoloških tema. Bunili su se mještani naselja Vrapčići i Livač jer je deponiranje blizu njihovih domova tvrdeći kako uz nesnosan smrad i raznošenje smeća stanovnici tih mjesta i obolijevaju.

Poduzeće J.P. Deponija pak tvrdi kako posjeduje sve zakonom propisane dozvole za rad te da se nalaze na odgovarajućem mjestu, uz sve potrebne standarde.

Gradsko Vijeće Grada Mostara na 50. sjednici održanoj 27.11.2007. godine donijelo je Odluku o osnivanju javnog poduzeća za upravljanje komunalnim otpadom pod nazivom Javno poduzeće "Deponija" d.o.o. Mostar. Službeno je poduzeće počelo 1.9.2014 godine s prikupljanjem otpada i njegovim recikliranjem i zbrinjavanjem.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close