Vijeće minsitara

Osigurana sredstva za dionicu Ovčari - Mostar sjever

Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 06. 2022. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog  Ministarstva financija i trezora, danas je na sjednici usvojilo je  Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicione banke (EIB) (Koridor Vc, dionica Ovčari - Mostar sjever) u iznosu od 300 milijuna eura.

Projekat podrazumijeva financiranje izgradnje dionice autoputa od Ovčara do Mostara sjever na Koridoru Vc, a izgradnja autoputa će biti podijeljena na dionice Ovčari — Mostar sjever i Mostar sjever — Mostar jug.

Dionica od Ovčara do Mostara sjever sastoji se od tri dijela i uključuje Ovčari - ulaz u tunel Prenj, tunel Prenj i tunel Prenj  - Mostar sjever) u ukupnoj dužini oko 35 kilometara. Planirano je da bude financirana ovim kreditnim sredstvima, ali i zajmom  EBRD-a.

Kredit će biti alociran na Federaciju Bosne i Hercegovine (JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine), s rokom otplate od 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda.

Ministarstvo financija i trezora će nakon završenih pregovora dostaviti Vijeću ministara BiH nacrt ugovora o financiranju s osnovama za njegovo zaključivanje, priopćeno je nakon sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close