Grude

Održana radionica ''Pustolovni turizam - Razvoj i promocija programa''

Kao i na prošloj radionici Iva Bencun pokušala je svim sudionicima objasniti što sve postoji u Županiji Zapadnohercegovačkoj za razvijanje aktivnog i pustolovnog turizma te ih pokušala motivirati da se uključe u ove vrste turizma.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 02. 2019. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radionica pod nazivom "Pustolovni turizam – Razvoj i promocija programa" održana je u petak u Grudama, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

U svom uvodnom obraćanju, Ana Soldo, pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije naglasila je kako je cilj radionice provođenje popularizacije avanturističkog turizma kroz formiranje novih programa za razvoj turističke ponude na područjima na kojima turizam nije dovoljno razvijen, a imaju turističke potencijale u tradicijskoj i prirodnoj baštini.

Radionicu je održala stručnjakinja za razvoj aktivnog turizma Iva Bencun, vlasnica poznate turističke agencije Feral Tours d.o.o., organizatorica Zadar Outdoor festivala te predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Naime, ova radionica je nastavak radionice "Pustolovni turizam-Velika prilika za malo poduzetništvo" koja je održana krajem siječnja ove godine.

Kao i na prošloj radionici Iva Bencun pokušala je svim sudionicima objasniti što sve postoji u Županiji Zapadnohercegovačkoj za razvijanje aktivnog i pustolovnog turizma te ih pokušala motivirati da se uključe u ove vrste turizma.

Istaknula je kako je nakon obilaska terena s djelatnicima Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije bila oduševljena svim atraktivnim lokacijama koje se ovdje nalaze i "kako mi nismo ni svjesni koje nam se mogućnosti pružaju, samo ih treba razmotriti i stvoriti najbolje modele koji će privući velik broj turista u ovo područje".

Cilj je projekta "Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj" izrada Plana razvoja turizma u toj županiji.

Riječ je o strateškom dokumentu koji će uspostaviti bitne odrednice za odgovorno i učinkovito upravljanje turističkim razvojem Županije Zapadnohercegovačke u razdoblju od sljedećih deset godina.

Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti. Ova inicijativa podržana je od strane švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

Kopirati
Drag cursor here to close