Poddionica

Kordić s predstavnicima Autocesta FBiH: Podrška izgradnji poddionice Mostar Jug - Tunel Kvanj

Tijekom sastanka gradonačelnik Kordić je izrazio punu podršku izgradnji poddionice Mostar jug – tunel Kvanj kao projektu koji će značajno pridonijeti i razvoju grada Mostara i cjelokupne zajednice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 04. 2021. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gradonačelnik Mostara s predstavnicima JP Autoceste FBiH

U sjedištu JP Autoceste FBiH održan je sastanak predstavnika JP Autoceste FBiH s gradonačelnikom Grada Mostara, Mariom Kordićem, s ciljem nastavka dijaloga i partnerskog odnosa u svrhu izgradnje poddionice Mostar jug – Tunel Kvanj.

Radi se o nastavku razgovora sa službenim predstavnicima lokalnih zajednica na čiji će sveukupni razvoj izgradnja ovog dijela autoceste na Koridoru Vc pozitivno se odraziti.

Ovom prilikom predstavnici JP Autoceste FBiH, koje su predstavljali izvršni direktor za projektiranje i građenje Ešef Džafić, izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove Ivan Brkić i izvršni direktor za upravljanje i održavanje Marin Jelčić su gradonačelniku Kordiću prezentirali trasu autoceste na poddionici Mostar jug – tunel Kvanj kao i projekte izgradnje lokalnih prometnica i zahtjeva lokalne zajednice koji su ušli u Zahtjev za projektiranje.

Također, prezentirani su i dosadašnji rezultati eksproprijacije na ovoj poddionici.

Tijekom sastanka gradonačelnik Kordić je izrazio punu podršku izgradnji poddionice Mostar jug – tunel Kvanj kao projektu koji će značajno pridonijeti i razvoju grada Mostara i cjelokupne zajednice.

Razgovor je također bio usmjeren i na dosadašnju praksu potpisivanja Sporazuma o realizaciji projekata iz prijateljskog okruženja prilikom izgradnje autoceste na Koridoru Vc.

Zaključeno je da će se isti takav sporazum potpisati i s Gradom Mostarom za vrijeme izgradnje poddionice Mostar jug – tunel Kvanj.

Ovim sporazumom JP Autoceste FBiH pomažu lokalnim zajednicama na prostoru gdje se obavljaju radovi da lakše prebrode fazu intenzivnog građenja i da će po okončanju posla sva infrastruktura biti vraćena u prvobitno stanje.

Podsjetimo, poddionica Mostar jug – Tunel Kvanj je duga 8,6 kilometara i tender za izbor izvođača provodi se po međunarodnim procedurama putem Otvorenog postupka s pretkvalifikacijom, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close