Raskićavanje

Odlazi blještavilo s mostarskih ulica: Evo po čemu ćemo pamtiti Advent u Mostaru 2021.

Odlazi blještavilo, nakit i lampice koje su grad odjenule u najljepše ruho, a ostaje otužna slika grada.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 01. 2022. u 10:37 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najradosnije doba godine je iza nas, a Mostar uklanja posljednje znakove praznične euforije.

Naime, vrijedni komunalci započeli su s uklanjanjem ukrasa s mostarskih ulica. Odlazi blještavilo, nakit i lampice koje su grad odjenule u najljepše ruho, a ostaje otužna slika grada.

Može se reći kako Mostar nije podbacio u blagdanskom raspoloženju.

Podsjetimo, Advent u Mostaru svake večeri, unatoč hladnoći, okupljao je građane uz toplo vino, uštipke, burgere i kobasice.

Crvena jabuka koncertom je otvorila Advent u Mostaru, a park Zrinjevac zasjao posebnim sjajem.

Privukao je Mostar brojne turiste iz okolnih gradova koji su, uz one najmlađe, uživali u razgledanju adventskih kućica te klizalištu.

Foto: Bljesak.info / Crvena Jabuka u Mostaru 

Pokazali su Mostarci i humanost pa su tako prikupljali novac za pomoć Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Marko Ravlić – Mostar, ali se i dobro zabavljali. 

Uživali su Mostarci, ali i njihovi gosti, u večerima Đorđa Balaševića te Olivera Dragojevića.

Foto: Bljesak.info / Lana Pudar u rodnom Mostaru

No, nešto što Mostarci zasigurno još dugo neće zaboraviti je doček Lane Pudar koji je organiziran u sklopu Adventa u Mostaru. Pred svoje sugrađane stala je Lana nakon što je ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju. 

Mali je to doček u odnosu na uspjehe 'čuda od djeteta' kako je vole znati sportski stručnjaci, ali opet srcu dragi.  

Nije to bio jedini doček koji je obilježio protekli Advent u Mostaru. Pozdravio je Mostar i osvajače 50. izdanja malonogometnog turnira Kutija Šibica u Zagrebu, ekipu Krešimir Keta Bandić, a euforija koja je vladala na dočeku zlatnih sportaša bila je pravi uvod u doček Nove godine.

Foto: Bljesak.info / Mostar pozdravio osvajače kultne Kutije šibica

U 2022. godinu Mostarce je uvela energična Indira Levak, a ako je vjerovati onoj narodnoj "kako dočekate ponoć takva će vam biti godina" pred Mostarcima je zabavna i euforična 2022.

Neosporivo je da je Mostar daleko od svjetskih metropola te se Adventu u Mostaru potkralo nekoliko propusta, ali 'ne žali se za prolivenim mlijekom'.

Nastavi li Mostar ovako mogao bi se upisati na popis lokacija iz regije čiji Adventi privlače turiste iz BiH, ali i regije. Što Mostarce očekuje na sljedećem Adventu ostaje vidjeti, nadajmo se još bolje izdanje.

FOTO: Bljesak.info / Indira uvela Mostarce i njihove goste u 2022.
Kopirati
Drag cursor here to close