Uživajte u pogledu (i mirisu)

FOTO | Mostar (opet) zatrpan smećem

Mještani okolnih naselja i aktivisti Građanske inicijative "Jer nas se tiče" odlagalište drže u blokadi od srijede, 4. prosinca.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 12. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti dan traje blokada odlagališta komunalnog otpada Uborak kod Mostara zbog čega komunalna poduzeća nemaju gdje odlagati smeće. Kontejneri su odavno već puni i sve je više smeća na mostarskim ulicama.

Mještani okolnih naselja i aktivisti Građanske inicijative "Jer nas se tiče" navedeno odlagalište drže u blokadi od srijede, 4. prosinca.

Foto: Bljesak.info / Smeće na mostarskim ulicama

Mještani i aktivisti koji blokiraju istovar smeća upozoravaju kako odlagalište od početka godine nema niti jedan validan dokument na osnovu kojega može raditi.

Tvrde kako odlagalište na Uborku ne ugrožava samo stanovništvo okolnih naselja već sve građane Mostara, kao i stanovnike doline Neretve sve do Jadranskog mora.

Foto: Bljesak.info / Smeće na mostarskim ulicama

Oni traže sanaciju odlagališta i njegovo premještanje na novu lokaciju.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina u srijedu je izjavila kako je posao oko iznalaženja lokacije za novu deponiju skup i dugotrajan, a sve to ne može se obaviti bez odluke Gradskog vijeća Mostara koje, kao što je poznato, ne postoji od 2012. godine.

Foto: Bljesak.info / Smeće na mostarskim ulicama

Dodala je da su u studenom predstavnici Grada Mostara održali sastanak u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma na kojem je dogovoreno da se zbog javnog interesa otpad nastavi deponirati na lokalitetu Uborak, iako je deponiju istekla okolišna dozvola.

Foto: Bljesak.info / Smeće na mostarskim ulicama
Kopirati
Drag cursor here to close