Petra Krešimira IV

Odabran izvođač: 2,1 milijuna za presvlačenje ulice u Mostaru

Odabran je najpovoljniji ponuđač koji bi za godinu dana trebao izvršiti rekonstrukciju Ulice kralja Petra Krešimira IV.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 05. 2024. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar odabrao je najpovoljnije ponuditelja za treću fazu rekonstrukcije Ulice kralja Petra Krešimira IV.

Za izvođača radova, koji su procijenjeni na 1,8 milijuna KM bez PDV-a, odabrana je tvrtka HP Investing, a radovi će u ovoj fazi obuhvaćati sanaciju kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, prometnice i pješačkih površina na dijelu od raskrižja s Ulicom kralja Tomislava do Rondoa.

Ponuđena ukupna vrijednost nabave, s PDV-om, je 2.103.660 KM, a Grad je u dokumentu javne nabave objavio kako je od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do Rondoa predviđeno kameno popločavanje prometne i pješačke površine, a rok za izvođenje radova je jedna godina.

Nedavno je mostarski gradonačelnik Mario Kordić objavio animaciju budućeg izgleda spomenute ulice navodeći kako je planirano ''podizanje razine ceste i popločenje u razini nogostupa kako bi ova dionica mogla služiti i kao isključivo pješačka zona''.

''Naravno, neće biti isključivo pješačka, bit će omogućeno prometovanje vozila. Ipak želja nam je da u budućnosti, jedan dio dana, ovaj prostor bude isključivo u funkciji šetališta. Ovim projektom praktično bismo dobili prostor za šetnju, od Zagrebačke Ulice pa sve do Španjolskog trga. Uz to, ovaj prostor bio bi u funkciji brojnih događanja'', objavio je, uz animaciju, Kordić.

Istodobno, Grad je objavio kako su iscrtavanjem horizontalne signalizacije završene I i II faza rekonstrukcije Ulice kralja Petra Krešimira IV od zgrade Spajalica do Stadiona

Foto: Grad Mostar / iscrtana signalizacija na obnovljenoj ulici

''Nakon postavljanja vertikalne signalizacije ovih dana, kako je izvijestio izvođač radova HP Investing Mostar, u tijeku su radovi i na iscrtavanju horizontalne signalizacije, čime se privode radovi na I i II fazi na kompletnoj rekonstrukcije Ulice kralja Petra Krešimira IV. U sklopu projekta rekonstrukcije, čija je vrijednost 935.000 KM, urađen je asfalt u dužini od 387 metara, izvršena je kompletna sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Izvršeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgrađena je oborinska odvodnja i zamijenjene su postojeće vodovodne cijevi DN280'', naveo je Grad.

Kopirati
Drag cursor here to close