Pronađen novac

Obnavlja se porušeni most Bitka za ranjenike na Neretvi

Elektroprivreda BiH će financijski sudjelovati u Projektu rekonstrukcije porušenog mosta na Neretvi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 12. 2018. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jablanica.ba / Porušeni most 

Elektroprivreda BiH će financijski sudjelovati u Projektu rekonstrukcije porušenog mosta na Neretvi.

U izjavi Općinskog načelnika navodi se da je zajedno sa svojim suradnicima, u proteklom periodu intenzivno vodio aktivnosti sa Upravom JP „EP BiH“.

''Na nedavno održanom sastanku kojem su prisustvovali generalni direktor JP „EP BiH“ d.d. Sarajevo, izvršni direktor za proizvodnju i pomoćnici direktora, dogovoreno je da dodatnih 200.000,00 KM u Projektu rekonstrukcije porušenog mosta na Neretvi ipak financira JP „EP BiH“, iako je Općina Jablanica rebalansom proračuna predvidjela 200.000,00 KM za završetak ovog projekta, te sa zadovoljstvom možemo obavijestiti javnost da je Uprava JP „EP BiH“, dana 11.12.2018. godine, odobrila, a Nadzorni odbor JP „EP BiH“ potvrdio 13.12.2018. godine da ipak JP EP BiH financira nedostajuća sredstva za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike na Neretvi'', navodi se na stranici Općine Jablanica.

Ovim odlukama stvorene su konačne pretpostavke da se po objavljivanju tendera od strane JP „EP BiH“ u skorije vrijeme očekuje odabir izvođača radova za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike, te realizuje i Ugovor o izvođenju radova na prilaznim stazama sa obje strane rijeke Neretve u sklopu Kompleksa Muzeja „Bitka za ranjenike na Neretvi“.

Općinski načelnik je također istaknuo da su u završnoj fazi i dogovori sa JP Elektroprivreda BiH po pitanju  postupka ekspropiracije skladišta „HE na Neretvi“ koji bi trebali biti riješeni sporazumom i po kojem bi predmetna lokacija bila ustupljena pod određenim uslovima, te se omogućilo privođenje namjeni ovog lokaliteta prema Regulacionom planu „Centar I“ po kojem je predviđen Trg A. Izetbegovića.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost da je JP „EP BiH“ odobrila ukupno 1.200.000,00 KM u rekonstrukciju porušenog mosta „Bitka za ranjenike na Neretvi“, te se osobno zahvalio Upravi, Nadzornom odboru, generalnom direktoru Bajazidu Jašareviću, izvršnom direktoru za proizvodnju Nevadu Ikanoviću i direktoru „HE na Neretvi“ Ramizu Zahiroviću.

Kopirati
Drag cursor here to close