Za vlastite potrebe

Mostar: Saznaj sve o subvencioniranju ugradnje solarnih sustava

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i financijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sustava za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 11. 2022. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostara obavještava građane da će se u petak, 11. studenog s početkom u 10 sati, u zgradi Gradske vijećnice održati Info radionica na kojoj će se moći postavljati pitanja i dobiti pojašnjenja vezano za pravilnu prijavu za javni poziv.

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i financijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sustava za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara.

''Uvažavajući važnost solarne energije u svrhu tranzicije ka čistoj energiji, Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH je započeo provedbu projekta “Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini” (SolarCET), podržanog od strane Vlade Republike Slovačke. Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini'', naveli su.

Partneri na ovom projektu i Javnom pozivu su Grad Mostar i ured UNDP-a u Bosni i Hercegovini (Projektni tim “SolarCET” projekta koji implementira UNDP, a financira Ministarstvo financija Slovačke Republike i Projektni tim “URBANLED” projekta koji implementira UNDP, a financira GEF).

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 25.11.2022. godine dok se dodatna pitanja u vezi Javnog poziva mogu dostaviti putem formulara za pitanja na [email protected] s naznakom “Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sustava na području Grada Mostara” u razdoblju od 31.10. do 18.11. 2022. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close