Opremanje

Novi milijuni za mostarske bolnice i bolnicu u Konjicu

Vlada je odlučila poduzeti sve potrebne radnje kako bi osigurala dodatnih 15 milijuna KM, o čemu će se izjasniti na jednoj od sljedećih sjednica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 10. 2022. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada je na današnjoj sjednici raspravljala o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke FBiH u iznosu od 15 milijuna KM, s ciljem uspješnoga okončanja izgradnje i opremanja Klinike za dječje bolesti – Pedijatrije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, te dovršetka izgradnje, obnove i opremanja više odjela Kantonalne bolnice Dr. Safeta Mujića, kao i novih odjela u Općoj bolnici Konjic.

Istaknuto je kako je s ravnateljima triju bolničkih ustanova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održano više sastanaka na kojima je Vlada upoznata o tomu kako bi, zbog snažnih poremećaja na tržištu i drastičnoga porasta cijena, završetak započetih projekata mogao biti doveden u pitanje.

Budući da su izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar te izgradnja, obnova i opremanje više odjela Kantonalne bolnice u Mostaru i Opće bolnice Konjic od iznimne važnosti za sve žitelje HNŽ-a i prostora koji ovim ustanovama gravitiraju, Vlada je odlučila poduzeti sve potrebne radnje kako bi osigurala dodatnih 15 milijuna KM, o čemu će se izjasniti na jednoj od sljedećih sjednica.

Inače, Vlada HNŽ-a je za izgradnju i obnovu triju bolnica u našoj županiji već ranije u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close