Ponovno

Njemačka donirala GP BiH vozila i opremu vrijednu 850.000 eura

To, tvrde, podcrtava blisku i uspješnu saradnju između njemačke Savezne policije i Granične policije BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 09. 2020. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka nastavlja svoju dugogodišnju suradnju sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, priopćeno je u četvrtak iz Veleposlanstva Njemačke u BiH.

U tu svrhu je njemačka veleposlanica u BiH, Margret Uebber, predala je ministru sigurnosti BiH, Selmi Cikotiću i direktoru Granične policije BiH, Zoranu Galiću opremu u vrijednosti od 850.000 eura.

To, tvrde, podcrtava blisku i uspješnu saradnju između njemačke Savezne policije i Granične policije BiH.

Kod ove opreme se radi o deset transportnih vozila, jednom uređaju za provjeru dokumenata, 1.000 baterijskih lampi kao i dva detektora i deset endoskopa za kontrolu vozila. Ova oprema služi za operativni rad granične policije.

Veleposlanica Uebber je istaknula da je njemačka Savezna policija već godinama pouzdan partner Graničnoj policiji BiH i da će se taj angažman i dalje unapređivati. Istovremeno se nada da će se politički akteri u BiH što je prije moguće okupiti kako bi odlučno odgovorili na trenutno najvažnija migrantsko-politička pitanja.

Za Međunarodnu zajednicu, tvrde, Bosna i Hercegovina i dalje predstavlja važnog partnera za suradnju u savladavanju ilegalne migracije.

Od 2000. godine Savezna Republika Njemačka pruža pomoć u vidu usavršavanja i opreme za Graničnu policiju BIH; samo u protekle tri godine stavljeno je oko 3,7 milijuna eura na raspolaganje, priopćeno je iz njemačkog Veleposlanstva.

Foto: GP BiH / Prijem donacije
Kopirati
Drag cursor here to close