Slijepi pored očiju

Nevidljivi izvor u Mostaru

Pomalo je nenormalno da voda curi dok se izvode radovi na sanaciji ulice samo nekoliko metara od onih što rade…
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 09. 2021. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok su radnici na mostarskoj Aveniji hodali okolo s bocama vode tražeći osvježenje zbog žestokih vrućina pod kojima su radili, jedino su golubovi bili sretni.

Naime, mjesecima već na mostarskoj Aveniji izvire voda iz pločnika. I – nitko ništa.

A voda je tekla i dok se u mostarskoj Vijećnici raspravljalo o Vodovodu i vodovodnoj mreži u Mostaru kad je javnosti otkriveno da je gubitak vode u vodovodnoj mreži u Mostaru 55 posto.

Tada je direktor Društva J.P. "Vodovod" Mile Puljić vijećnicima kazao kako su gubici vode do 50 posto potpuno normalni i prosječni.

No, pomalo je nenormalno da voda curi dok se izvode radovi na sanaciji ulice samo nekoliko metara od onih što rade, planiraju i nadziru i što se ljute kad netko primijeti nemar.

Stoga Mostarci mogu očekivati novo kopanje i to samo što su se skoro priveli kraju radovi na prometnici koje bi mogli ugroziti radovi na sanaciji ''izvora'' i na pločniku kojim bezbrižno marširaju školarci kojima bi putevi do škole trebali biti sigurni.

Inače, u izvještaju o mostarskom Vodovodu koji je predstavljen u Vijeću i koji je dobio vijećničko zeleno svjetlo, navodi da se da će, ukoliko ne dođe do povećanja cijene vode, doći do gubitka u poslovanju mostarskog poduzeća Vodovod.

Trenutno se primjenjuje cijena vode koje su na snazi od 1. svibnja 2012. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close