Bolja turistička ponuda

Neum uređuje šetnicu: Pojačan nadzor

Nabava jednobraznih kućica/objekata za najam će uvelike pridonijeti urednijem i ljepšem izgledu cijele obale, ali i Neuma kao turističkog mjesta
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 12. 2021. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Neum ide u potpuno uređenje Javnih površina na šetnici uz more. Planira se nabavka 40-ak jednobraznih kućica koje će se davati u najam za turističku sezonu, odlučilo je Općinsko vijeće.

Cijene Javnih površina se znatno povećavaju, te će doći do većih izmjena u izgledu same šetnice i štandova na njoj u turističkoj sezoni.

''Cilj je da se turizam u Neumu digne na jedan veći nivo, da se uredi područje naše obale, kako bismo turistima ponudili što kvalitetniji sadržaj i odmor, što će biti domaćem stanovništvu na ponos. Nabava jednobraznih kućica/objekata za najam će uvelike pridonijeti urednijem i ljepšem izgledu cijele obale, ali i Neuma kao turističkog mjesta'', rekao je za Neum.online nakon sjednice načelnik Neuma Dragan Jurković.

''Planirani su pojačani nadzori, odnosno komunalni redari koji će nadzirati i po potrebi uvoditi red, te da će se strogo paziti da nitko ne izlazi iz onoga što mu u rješenju za najam javne površine stoji. Neće biti moguće izlaziti izvan zadane kvadrature niti će se moći obavljati djelatnosti koje ne stoje u dobivenom rješenju'', istaknuo je Jurković.

Nakon sanacije i asfaltiranja šetnice, odluka o nabavi jednobraznih kućica za najam uz šetnicu je veliki korak naprijed za Neum i njegov turizam.

Kopirati
Drag cursor here to close