Povezivanje

Neum – Stolac: Nadzor vrijedan 4 milijuna KM

Ugovor su potpisali Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH i Peter Woetzinger, predstavnik konzorcija u sastavu iC consulenten GesmbH, Nievelt Ingenieur GmbH i AIK Inženjering  
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 03. 2018. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor za nadzor radova na izgradnji magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac vrijedan 3.998.998,00 KM potpisan je u srijedu u prostorijama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.



Ugovor su potpisali Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH i Peter Woetzinger, predstavnik konzorcija u sastavu iC consulenten GesmbH, Nievelt Ingenieur GmbH i AIK Inženjering.

Kako je priopćeno, ugovor će se financirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB). Period trajanja ugovora je 50 mjeseci..

Inače, pripreme za radove na spomenutoj dionici počele su sredinom ožujka te bi se, nakon više od 34 godine povezati unutrašnjost BiH s izlazom na more.

Ranije je ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić rekao kako su sve potrebne procedure privedene kraju te se početak radova na prvoj dionici ove prometnice očekuje uskoro.

''Uz to, eksproprijacija na području općine Stolac se privodi kraju, tako da se do jeseni očekuje raspisivanje LOT-a za taj dio, kao i tunel Žaba'', naglasio je Lasić, dodavši kako je rok završetka radova četiri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close