Uborak

Nema spavanja: Blokada deponije jedini odgovor

''Tražili smo informacije, nismo ih dobili i ovo je jedini način da iskažemo svoje nezadovoljstvo'', rekao je Hujdur.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 02. 2020. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nema spavanja za mještane naselja oko Uborka'', rekao je to Omer Hujdur, jedan od organizatora mirnih okupljanja ispred Deponije Uborak komentirajući prosvjede koji su, u subotu 22. veljače,  u jutarnjim satima započeli na ovoj lokaciji.

Kako navodi Hujdur, rezultat je to nezadovoljstva, odnosno nereagiranja vlasti na prijedlog od šest ponuđenih lokacija za alternativnu deponiju.

Foto: Bljesak.info / Prosvjedi na Uborku

''Tražili smo informacije, nismo ih dobili i ovo je jedini način da iskažemo svoje nezadovoljstvo. Danas smo tu u malo jačem sastavu, i odlučili smo napraviti blokadu i spriječiti kamione koji su jutros namjeravali odložiti otpad'', poručio je Hujdur.

Foto: Bljesak.info / Na putu do deponije

Nijaz Hodžić iz udruge građana 'Jer nas se tiče' također je istaknuo svoje nezadovoljstvo i nevjericu nereagiranjem vladajućih i njihovom šutnjom.

''Ovo vam je pokazatelj, nitko se nije javio. Nitko ne vidi i ne sluša što mi govorimo. Ne mogu vjerovati da se nitko u ovih 15 dana, koliko čekamo da nam odgovore, nije oglasio'', rekao je Hodžić i dodao kako su apelirali i na ministarstva i inspekcije s federalne razine.

''Sad čekamo da oni urade svoj dio posla'', zaključio je.

Na mjestu prosvjeda prisutne su i policijske snage koje su zbog slanja prekršajnih naloga, uzimale podatke od prosvjednika. 

Foto: Bljesak.info / Policija identificira prosvjednike
Foto: Bljesak.info / Policijske snage na mjestu prosvjeda

Podsjećamo, iz ove inicijative u više navrata pozivali su odgovorne na brzu reakciju u rješavanju problematike oko odlaganja otpada na regionalnoj Deponiji d.o.o. Mostar.

Okolišna dozvola Deponije je istekla, a mještani ističu da ista ugrožava zdravlje svih građana. Njihovi zahtjevi su dobro poznati - zatvaranje i sanacija deponije, te njeno izmještanje.

Iako je stručni tim za iznalaženje nove lokacije, sastavljen od gradskih i kantonalnih vlasti, do sada ponudio  šest potencijalnih lokacija, u inicijativi su nezadovoljni jer nakon tri mjeseca prosvjeda ništa nije konkretno dogovoreno. 

Kopirati
Drag cursor here to close