Sastanak

Najavljena suradnja Pleternice i HNŽ-a

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je gradonačelnicu Grada Pleternice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 04. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Jozić i Herceg

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je primio Antoniju Jozić, gradonačelnicu Grada Pleternice sa suradnicima.

Predsjednik Herceg upoznao je gradonačelnicu Jozić o aktualnom stanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te aktivnostima i planovima Vlade. Na poseban način, govorio je o donošenju strateško-planskih dokumenata Razvojne strategije HNŽ i Prostornog plana, koji su preduvjet za snažnije privlačenje investicija i sudjelovanje na natječajima za sredstva iz EU fondova.

Kao najznačajniji projekt Vlade istaknuo je projekt energetske učinkovitosti kroz koji je obnovljeno 6 škola i jedan dom zdravlja, u tijeku je obnova 4 školske zgrade, a za njih 7 priprema se dokumentacija potrebna za obnovu.

''Vlada je, uz objekte koje sam spomenuo, sufinancirala izgradnju ili obnovu još dvanaest javnih objekata u HNŽ. Konačan cilj je energetski utopliti i obnoviti sve javne školske i zdravstvene objekte u Županiji'', kazao je predsjednik Herceg.

Gradonačelnica Jozić zahvala je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i izraženoj spremnosti za suradnjom poglavito na području energetske učinkovitosti i sudjelovanja u javim pozivima fondova EU.

Također, upoznala je predsjednika Hercega sa sustavom, aktivnostima i planovima istaknuvši kako je Grad Pleternica jedan od pet hrvatskih gradova koji su dobili nagradu u Projektu ''Pametni gradovi-gradovi budućnosti'', te jedini u kategoriji ''Proizvodnja i inovativni pristup obnovljivim izvorima energije''.

''Grad Pleternica već niz godina radi na projektima energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Projektom izgradnje hidroelektrane i nekoliko solarnih elektrana dobili smo priznanje i titulu Pametnog grada-grada budućnosti'', kazala je gradonačelnica Jozić istaknuvši kako hidroelektrana koju je Grad izgradio donosi prihode od prodaje električne energije.

''U strategiji razvitka Grada Pleternice cilj nam je da do 2020. budemo energetski neovisan grad'', kazala je gradonačelnica Jozić dodavši i to kako će druga elektrana koju planiraju izgraditi pokriti sve gradske troškove električne energije.

Predsjednik Herceg i gradonačelnica Jozić zaključili su kako postoje brojna područja na kojima je moguće ostvariti suradnju, koju je u što skorije vrijeme potrebno konkretizirati kroz projekte od međusobnog interesa, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close