Vječna vatra

Na povijesnu zgradu u Sarajevu postavljeni PVC prozori

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je povodom informacije o ugradnji PVC prozora izjavila da Grad Sarajevo nije vlasnik zgrade, nije nadležan ni za rekonstrukciju ni za mijenjanje stolarije i prozora.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 01. 2023. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prizemlju povijesne zgrade koja je jedan od simbola Sarajeva, poznate kao Vječna vatra, postavljeni su PVC prozori, javlja Klix.

U prizemlju objekta u kojem su postavljeni PVC prozori treba se otvoriti informativni centar Europske unije.

Trenutno nije poznato tko je dao ideju i odobrio ovaj potez, no od ranije je poznato da je Gradska uprava prizemlje zgrade dodijelila u zakup Delegaciji Europske unije u BiH (najamnina je 1 KM mjesečno), koja se obavezala u vrijeme bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake da će u preuređenje uložiti 2.8 milijuna eura.

Foto: Klix.ba / PVC otvori na zgradi u Sarajevu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je povodom informacije o ugradnji PVC prozora izjavila da Grad Sarajevo nije vlasnik zgrade, nije nadležan ni za rekonstrukciju ni za mijenjanje stolarije i prozora niti je mogao dati dozvolu ili suglasnost te da je vlasnik zgrade Federacija BiH.

Povodom slučaja oglasila se i delegacija Europske unije u BiH.

"Ako ste zabrinuti za prozore nove zgrade 'Europe House' (treba da se otvori u proljeće 2023.), molimo da vas razuvjerimo. Prozorski okviri su svježe ofarbano drvo (ne PVC). Kada fasada zgrade bude u potpunosti restaurirana, skladno će se uklopiti sa zgradom kao i okolnim prekrasnim arhitektonskim blagom", naveli su.

Foto: Klix.ba / PVC otvori na zgradi u Sarajevu

Kažu da su planove odobrile nadležne vlasti na razini Federacije i kantona uz puno poštovanje jedinstvene kulturne baštine Sarajeva.

"Nakon restauratorskih radova, 'Europe House' će biti atraktivan i živahan centar koji će obogatiti kulturni život prekrasnog Sarajeva i radujemo se što ćemo za nekoliko mjeseci dočekati naše prve goste", dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close