#našepriče

Mjesna zajednica za primjer: Opremili dječje igralište u sklopu vrtića

Na igralištu su montirana igračke: kula sa toboganom, ljuljačka, tunel za provlačenje, vrtuljak te je kao podloga postavljeno 50 m2 antistres zaštitne gume.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 01. 2022. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rakitno je naseljeno mjesto u Općini Posušje na prosječnoj nadmorskoj visini od 900 metara. Naseljeno mjesto ima oko 1500 stanovnika/ca koji žive na području dvije mjesne zajednice, Poklečani i Sutina. 

Kroz mjesnu zajednicu Poklečani prolazi magistralna cesta Posušje-Jablanica, a veći dio mjesne zajednice je nenaseljen i nalazi se u prostoru Parka prirode Blidinje kao i najviši vrh planine Čvrsnice, Pločno 2228 mnv.

Mjesna zajednica Poklečani je prije dvije godine započela sa realizacijom projekta izrade vrtića u sklopu prostora osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu. Radovi su trajali nepune dvije godine i Vrtić „Veseli školarac“ je započeo sa radom 01.09.2021. godine ali bez vanjskog dijela vrtića, igrališta za djecu.

''Javni poziv za prijedloge projekata mjesnih zajednica i lokalnih organizacija civilnog društva u okviru ''Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj'', vodstvo mjesne zajednice Poklečani je prepoznalo kao priliku da apliciramo za projekat dječjeg igrališta i zaokružimo cijelu priču u vezi kreiranja boljih uvjeta za djecu na području Rakitna'', kazali su iz MZ Poklečani. 

U drugoj polovici osmog mjeseca ove godine započela je izrada vanjskog dijela vrtića tj. pripremnih radova na dječjem igralištu. 

Na igralištu su montirana igračke: kula sa toboganom, ljuljačka, tunel za provlačenje, vrtuljak te je kao podloga postavljeno 50 m2 antistres zaštitne gume.

Foto: PR / Djeca na igralištu

Projekt ''Opremanje dječjeg igrališta namijenjenog za vrtić'' završen je 30.9.2021. Ukupna vrijednost projekta je 9.635,90 KM. Mjesna zajednica Poklečani i Općina Posušje su financijski doprinijeli projektu u iznosu 3.941,10 KM, podgrant sredstva su 5.344,80 KM, a volonterski doprinos u vrijednosti 350,00 KM.

Vrtić i dječje igralište su od iznimne važnosti za sve stanovnike Rakitna. Implementacijom projekata za dobrobit zajednice, MZ Poklečani su olakšati djeci odrastanje, a roditeljima organizaciju vremena radi prijevoza jer će sada djeca moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme na otvorenom. 

Osnaživanjem kapaciteta mjesnih zajednica i uključivanjem aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama.  

Projekt ''Opremanje dječjeg igrališta namijenjenog za vrtić'' mjesne zajednice Poklečani iz Posušja realiziran je u okviru projekta ''Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki ''Grahovo'' iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

Kopirati
Drag cursor here to close