Zajednica Rolify

Mozaik omladinke banke: Druga ovogodišnja šansa za biznise i projekte mladih otvorena još 48 sati

Nakon odličnih rezultata na prvom pozivu, preostali fond raspolaže sa nešto više od 230.000 KM koje su sjajna prilika za mlade širom BiH. Kriteriji, kao i dodatne informacije o pozivu su dostupne u zajednici Rolify.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 05. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema riječima Belme Ramić, aktivistice iz Omladinske banke Živinice, aktivizam je odličan put za unapređivanje ne samo zajednice nego i ličnih profesionalnih vještina.

"Kroz različite vidove aktivizma imamo priliku proširiti svoje vidike, upoznati profesionalce iz raznih oblasti i naučiti stvari kojih nema u udžbenicima. Tako kreiramo kvalitetniju verziju sebe i zajednici poklanjamo jednu više svestranu i društveno aktivnu osobu“.  Samo u prvom pozivu Mozaik omladinskih banaka u februaru/veljači ove godine, 1672 mlade osobe poput Belme su iskoristile priliku da uz pomoć granta od 1800 KM pokrenu društveni projekat i urade sjajne promjene za sebe i za svoju zajednicu. Rezultat je 530 projekata širom naše zemlje gdje kroz sportske, kulturne, edukativne i brojne druge sadržaje mladi ljudi poklanjaju vrijedan doprinos svojim zajednicama. Za sve koji se žele pridružiti ovom pokretu, druga ovogodišnja šansa je otvorena još dva dana u 17 opština, općina i gradova zaključno sa srijedom 8.5. do 14 sati u zajednici Rolify.

Foto: PR / Mozaik omladinke banke

Ovaj poziv je druga ovogodišnja prilika i za mlade u 36 zajednica da registruju svoj biznis koristeći grant od 2000 KM. Među 69 mladih koji pokreću svoj biznis zahvaljujući prvom pozivu Mozaik omladinskih banaka je i dvadesetsedmogodišnja Snežana Kreća iz Novog Grada koja uskoro otvara svoj fitnes centar SheFit: „Mladima koji razmišljaju o pokretanju svog biznisa poručila bih da  slijede svoje strasti, budu hrabri i uporni u ostvarivanju svojih ciljeva, da se obrazuju, budu spremni na izazove i da krenu sa malim koracima ka velikom uspjehu, jer nema ljepšeg osjećaja nego da radite ono što volite“. Preostali fond za pokretanje biznisa je dostupan u 36 Mozaik omladinskih banka i otvoren je do 8.5.2024. godine do 14 sati u zajednici Rolify.

Mozaik omladinske banke su partnerski program Fondacije Mozaik i 50 općina, opština i gradova širom Bosne i Hercegovine koje su 2024. godini otvorile fond od gotovo milion konvertibilnih maraka za projekte i biznise mladih. Nakon odličnih rezultata na prvom pozivu, preostali fond raspolaže sa nešto više od 230.000 KM koje su sjajna prilika za mlade širom BiH. Kriteriji, kao i dodatne informacije o pozivu su dostupne u zajednici Rolify.

Foto: PR / Mozaik omladinke banke
Kopirati
Drag cursor here to close