Modernizacija

Mostarski vatrogasci bogatiji za jedno vatrogasno vozilo

Primopredaji vozila prisustvovali su ravnatelj Uprave za CZV HNŽ gospodin Eugen Ćubela te predstavnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara, priopćeno je iz Uprave za CZV HNŽ.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 03. 2023. u 14:34 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-Neretvanske županije i Esadu Humi  direktoru Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, Vatrogasna jedinica Grada Mostara bogatija je za jedno vatrogasno vozilo.

Primopredaji vozila prisustvovali su ravnatelj Uprave za CZV HNŽ gospodin Eugen Ćubela te predstavnici  Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara, priopćeno je iz Uprave za CZV HNŽ.

Foto:PVPMostar / Vatrogasna jedinica Grada Mostara bogatija za jedno vatrogasno vozilo

„Posebno mi je drago što je ovako vrijedno vozilo s vrijednom opremom stiglo u Mostar. Na neki način ovo je i priznanje našim vatrogascima jer su dobili sredstvo za rad na vrhunskoj razini. Ovo je samo nastavak modernizacije vatrogasnih vozila na području cijele Hercegovačko-Neretvanske županije kojim će vatrogasna služba još više dobiti na svojoj efikasnosti“, rekao je prilikom primopredaje vozila ravnatelj Uprave Eugen Ćubela.

Podsjetimo, mostarski vatrogasci prošle godine imali su čak 1.048 intervencija. Od toga je bilo 111 intervencija na objektima, 636 na otvorenom prostoru te 36 na vozilima, dok se jedna intervencija odnosila na prirodnu nesreću.

Za sve ove intervencije ukupno im je bilo potrebno 3.857 vatrogasaca i 1.481 vozilo.

Foto:PVPMostar / Vatrogasna jedinica Grada Mostara bogatija za jedno vatrogasno vozilo

Također, zbog nezadovoljstva s provedbom odluke Vlade Federacije BiH o isplati jednokratne financijske pomoći uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena u FBiH Sindikalna organizacija vatrogasaca Mostara održala je krajem prošle godine mirni prosvjed na platou Gradske vijećnice.

Sindikat vatrogasaca Grada Mostara uspio je plaću povećati za šest posto i tako je makar djelomično uskladiti s rastom troškova života. Ipak, drugi problemi su ostali neriješeni.

Kopirati
Drag cursor here to close