Radovi počeli

Pogledajte rutu nove ceste u Mostaru

Radove izvodi tvrtka HP Investing, a nadzor radova obavlja tvrtka Cadoro-ing.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 02. 2018. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se vrše radovi na lokalitetu Heliodrom, odnosno na potezu od raskrižja most Franje Blaževića – put za Aluminij (Južni ulaz u Mostar), do raskrižja sa Carinskim terminalom.

''Trenutno se na predmetnom lokalitetu izvode pripremni radovi za izgradnju prometnice, a očekujemo da će radovi biti završeni u roku'', rekla je za Bljesak.info Marina Deronjić  iz Odjela za urbanizam i građenje.

Grad Mostar je investitor prometnice, a Rebalansom Proračuna za 2017. godinu, osigurana su sredstva za izgradnju dvotračne prometnice ukupne dužine 1,4 km, sa dva kružna toka na križanjima postojećih, sa planiranom prometnicom.

''Budući da na predmetnom lokalitetu bivše vojarne „Heliodrom“, postoji lokalna prometnica, ista će dijelom biti rekonstruirana, a dijelom izgrađena nova, sukladno Glavnom projektu koji je izradila „Integra“ d.o.o. Mostar'', objašnjava Deronjić.

Radove izvodi tvrtka HP Investing, a nadzor radova obavlja tvrtka Cadoro-ing.

''Na javnom natječaju, za izvođača radova je odabrana tvrtka „HP Investing“ sa najpovoljnijom ponudom u iznosu od 933.942,00 KM, sa PDV-om, a kao nadzor je odabran „Cadoro-ing“, sa najpovoljnijom ponudom od 6.961,50 KM sa PDV-om'', rekla je Deronjić za Bljesak.info.

Očekivani rok za dovršetak radova je 90 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close