Razvitak

Mostar nije znao za sumnjive investitore

Ta grupacija, prema podacima dostupnim na Internetu bila je blokirana lani, a kao porezni dug može se pronaći iznos od 137.000 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 01. 2024. u 10:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Grad Mostar je proveo transparentan postupak u odnosu na izmjenu prostorno planske dokumentacije navedene lokacije koji podrazumijeva neupitni interes Grada da se Predmetna lokacija privede svrsi i bude od koristi za sve stanovnike i posjetitelje Mostara. Kao grad nismo imali nikakva saznanja o bilo kakvim sumnjivim radnjama koje se vežu za navedenu firmu'', rečeno je za Bljesak.info iz Ureda mostarskog gradonačelnika. 

Lažno oglašavanje

Hrvatski portal Index objavio je priču o lažnom oglašavanju i prevarama putem internetskih oglasa koji ma se prodaju ljekoviti pripravci a tvrtka koja stoji iza svega toga je MonetizeAd.

Index je objavio kako je FinTelegram, financijska obavještajna služba, objavila informaciju kako MonetizeAd stoji iza stranice FreeCryptoAdvisor24, ali i stranice bestcointransaction.com, putem koje su se objavljivali lažni članci uz koje su slavne osobe poput Billa Gatesa ili Elona Muska promovirale, na primjer, Bitcoin Up ili Bitcoin System kako bi prikupili podatke potencijalnih žrtava, koje prodaju operaterima diljem Europi.

''Radi se o proizvodima poput čajeva GoSlim, Parazol, HyperTea itd. koje prodaje bosanskohercegovačka tvrtka Limited Charm. Iza ove tvrtke stoji kompanija MonetizedAd, čiji su osnivači i vlasnici poduzetnici Ajdin Brković i Mersad Vejzović'', navodi Index te dodaje kako je kompanija je u 2022. uprihodila 50.2 milijuna KM.

''U isto vrijeme ona se, kako smo dokazali, lažno oglašava, odnosno tvrdi da proizvodi koje prodaje liječe bolesti. Međutim, to je samo vrh sante leda, tu je i priča o krađi identiteta i gomili generiranih stranica za koje iz ove kompanije tvrde da nemaju veze s njima, a prodaju iste proizvode'', piše Index.

Iz tvrtke MonetizeAd hrvatskom su portalu rekli kako, iako pružaju platformu za affiliate partnere za distribuciju oglasa, ''ne kontroliraju individualni sadržaj koji oni proizvode''.

FUP u akciji

''Odgovornost za kreiranje i distribuciju ovih oglasa leži na našim affiliate partnerima. Također, želimo pojasniti da nas nijedan službeni autoritet nije kontaktirao za informacije u vezi s optužbama koje je iznio FinTelegram, što dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Naš fokus ostaje na suradnji s relevantnim autoritetima i održavanju najviših standarda poslovnog ponašanja, distancirajući se od bilo kakvih neautoriziranih ili neetičkih praksi'', rekli su iz tvrtke MonetizeAd.

Index podsjeća kako su Poslovne novine pisale 2020. kako je kompanija skoro učetverostručila svoje prihode u odnosu na cjelokupni iznos prihoda ostvaren u prethodnoj godini.

Brković je za ovaj medij rekao kako se i broj zaposlenih sa 16 povećao na 70 te obećao da će krajem 2020. godine zabilježiti 100 posto porast u odnosu na 2019. godinu.

I Federalna uprava policije je istraživala ovu tvrtku pa je iz FUP-a Indexu rečeno kako su podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, protiv ovlaštenih lica privrednog subjekta 'MonetizeAd' d.o.o. Sarajevo i njegove podružnice 'Limited Charm' d.o.o. Istočno Sarajevo.

Sarajevsko Tužiteljstvo reklo je pak kako se vrše provjere navoda iz prijave.

Porezni dug?

MonetizeAd povezana je pak s grupom koja je iskazala interes za obmovu zgrade Razvitka u Mostaru koji su nedavno i obišli ostatke Razvitka formirajući s tvrtkom Social net grupaciju MoNet Group.

Ta grupacija, prema podacima dostupnim na Internetu bila je blokirana lani, a kao porezni dug može se pronaći iznos od 137.000 KM.

Grad Mostar, koji godinama čeka da se obnova Razvitka pomakne s mrtve točke, rado je dočekao potencijalne investitore. No, nakon napisa u medijima ističu kako podržavaju da se sve istraži.

''Kada su u pitanju možebitne nečasne radnje bilo koje kompanije koja je kupila ovu ili bilo koju drugu lokaciju time se prema nadležnosti trebaju baviti drugi organi ove države. Grad Mostar apsolutno podržava procesuiranje i sankcioniranje svih nečasnih radnji kako pojedinaca tako i poduzeća'', rečeno je za Bljesak.info iz Ureda mostarskog gradonačelnika.

Pokušali smo kontaktirati i tvrtku, ali nam je telefonski servis poručio da su zaprimili naš poziv i da će nas kontaktirati njihov slobodni operater. Nakon toga veza se prekinula.
 

Kopirati
Drag cursor here to close